ΕΛΚΕΘΕ: Παραμένει η θαλάσσια ρύπανση σε Σαλαμίνα και Αττική από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

2017-10-30

Παραμένει στο Σαρωνικό η θαλάσσια ρύπανση, σχεδόν δύο μήνες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2 και παρά την παράδοση στο κοινό ακτών του Π. Φαλήρου από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, που επικαλούνται Τα ΝΕΑ, περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι τα Σελήνια και η Κυνοσούρα στη Σαλαμίνα, καθώς και τμήματα παραλίας στον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα.

Σε δειγματοληψίες του Οκτωβρίου, καταγράφηκαν υψηλές τιμές πετρελαϊκών υδρογονανθράκων που έφτασαν ακόμη και τα 1,200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο στον Τύμβο Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

"Οι μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του ναυαγίου", δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης.

Τονίζει δε τον κίνδυνο ποσότητες μαζούτ που κατακάθησαν στον πυθμένα να καλυφθούν σιγά σιγά με άμμο και να μείνουν εκεί για 10 με 15 χρόνια.

Newsroom Αθήνα 9.84

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο ξέσπασε χθες αργά το βράδψυ φωτιά, βρέθηκε ένας άνδρας που, διασώστης στο επάγγελμα, προσέφερε τη βοήθειά του και σε ένα μικρό αρσενικό σκυλάκι που ήταν σε κλουβί.

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

H Willie Dille, δημοτικός σύμβουλος στη Χάγη και μέλος του αντι-μεταναστευτικού Κόμματος της Ελευθερίας, έβαλε τέλος στη ζωή της την περασμένη Τετάρτη. Είχε μόλις δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Facebook περιγράφοντας τον ομαδικό βιασμό της.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.