ΕΛΚΕΘΕ: Παραμένει η θαλάσσια ρύπανση σε Σαλαμίνα και Αττική από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

2017-10-30

Παραμένει στο Σαρωνικό η θαλάσσια ρύπανση, σχεδόν δύο μήνες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2 και παρά την παράδοση στο κοινό ακτών του Π. Φαλήρου από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, που επικαλούνται Τα ΝΕΑ, περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι τα Σελήνια και η Κυνοσούρα στη Σαλαμίνα, καθώς και τμήματα παραλίας στον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα.

Σε δειγματοληψίες του Οκτωβρίου, καταγράφηκαν υψηλές τιμές πετρελαϊκών υδρογονανθράκων που έφτασαν ακόμη και τα 1,200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο στον Τύμβο Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

"Οι μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του ναυαγίου", δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης.

Τονίζει δε τον κίνδυνο ποσότητες μαζούτ που κατακάθησαν στον πυθμένα να καλυφθούν σιγά σιγά με άμμο και να μείνουν εκεί για 10 με 15 χρόνια.

Newsroom Αθήνα 9.84

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι πίνει τα ούρα του σκύλου της και αυτό την βοήθησε να απαλλαγεί από την πολύ έντονη ακμή που είχε στο πρόσωπο. «Πολλοί από εσάς με ρωτάτε πως φαίνομαι συνέχεια τόσο ωραία, πως το μακιγιάζ μου μοιάζει πάντα τέλειο ή πως έχω πάντα αυτή την φυσική λάμψη», ακούγεται να λέει η γυναίκα στο βίντεο.

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.