Εκτός μοριοδότησης ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι στους δήμους, της κοινωφελούς εργασίας

2017-10-17

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι δουλεύουν εκεί για λίγους μήνες κάνοντας χρήση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα να μοριοδοτηθούν για την προϋπηρεσία τους και να συμμετάσχουν με αυτούς τους όρους, σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. 

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για όσους εργάζονται σε υπηρεσίες καθαριότητας, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Ο λόγος είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, στη σύμβασή τους δεν αναγράφεται ότι είναι εργάτες καθαριότητας, απλώς παρέμειναν στη θέση τους, παίρνοντας λίγους μήνες παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η μοριοδότηση, μεταφράζεται σε 17 μονάδες ανά μήνα και σε έως 24 μήνες προϋπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ ή Νομικών Προσώπων τους. 

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά σε επίσημη ενημέρωση που παρείχε το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, σε επιστολή που απέστειλε προς το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) ΟΤΑ. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το ζήτημα της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας είναι ένα θέμα που αφορά «χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σήμερα ή έχουν εργαστεί στο παρελθόν στους ΟΤΑ με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας».

Σημειώνεται ότι «η συγκυβέρνηση υποχρεώθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, σύμφωνα με τα αιτήματα των δήμων». Όμως οι προκηρύξεις αυτές, ζητεί το σωματείο να γίνουν με ίδιους όρους για όλους τους ενδιαφερόμενους. Σε διαφορετική περίπτωση συντελείται «μια κατάφορη αδικία σε βάρος αυτών των εργαζομένων» των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

dikaiologitika.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.

Μέσα σε έντονο εθνικό ενθουσιασμό, εορτάστηκε η επέτειος των 140 χρόνων, από την γέννηση του Κυψελιώτη ένδοξου Ναυάρχου - Πυρπολητή και πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Κανάρη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.