Εκτός μοριοδότησης ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι στους δήμους, της κοινωφελούς εργασίας

2017-10-17

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι δουλεύουν εκεί για λίγους μήνες κάνοντας χρήση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα να μοριοδοτηθούν για την προϋπηρεσία τους και να συμμετάσχουν με αυτούς τους όρους, σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. 

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για όσους εργάζονται σε υπηρεσίες καθαριότητας, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Ο λόγος είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, στη σύμβασή τους δεν αναγράφεται ότι είναι εργάτες καθαριότητας, απλώς παρέμειναν στη θέση τους, παίρνοντας λίγους μήνες παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η μοριοδότηση, μεταφράζεται σε 17 μονάδες ανά μήνα και σε έως 24 μήνες προϋπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ ή Νομικών Προσώπων τους. 

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά σε επίσημη ενημέρωση που παρείχε το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, σε επιστολή που απέστειλε προς το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) ΟΤΑ. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το ζήτημα της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας είναι ένα θέμα που αφορά «χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σήμερα ή έχουν εργαστεί στο παρελθόν στους ΟΤΑ με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας».

Σημειώνεται ότι «η συγκυβέρνηση υποχρεώθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, σύμφωνα με τα αιτήματα των δήμων». Όμως οι προκηρύξεις αυτές, ζητεί το σωματείο να γίνουν με ίδιους όρους για όλους τους ενδιαφερόμενους. Σε διαφορετική περίπτωση συντελείται «μια κατάφορη αδικία σε βάρος αυτών των εργαζομένων» των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

dikaiologitika.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.