Εγκαίνια Δημοτικών Ιατρείων Πατησίων : Ιατρική Φροντίδα με συμβουλευτικές υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης (Φωτο & Video)

2017-10-31

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου το Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων του δήμου Αθηναίων (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια). 

Πρόκειται για ένα αυξημένων δυνατοτήτων δημοτικό ιατρείο που συνδυάζει την πρωτοβάθμια φροντίδα με συμβουλευτικές υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ .

«Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής μας αρχής είναι να στέκεται δίπλα στον πολίτη, να βοηθά και να στηρίζει αξιόπιστα, έμπρακτα και αποτελεσματικά εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και υπό αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε και εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων» ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το νέο πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Σαρανταπόρου 4, στα Πατήσια. 

«Από την πρώτη θητεία βάλαμε στόχο και τον πετυχαίνουμε, τη λειτουργία έξι Δημοτικών Ιατρείων, διαμοιρασμένα σε πέντε δημοτικές κοινότητες. Με τις δομές αυτές διασφαλίζουμε την παρουσία του δήμου στις γειτονιές, δίπλα στον κάτοικο και στις ανάγκες του. Τώρα πάμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Αναβαθμίζουμε τα Δημοτικά μας Ιατρεία με την παροχή ευρείας κλίμακας ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών, στην καρδιά της κάθε γειτονιάς», τόνισε ο κ. Καμίνης και κατέληξε: «Προσπαθώντας να ανοίξουμε, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εντός του 2018, τρία ακόμη Δημοτικά Ιατρεία θα αναβαθμιστούν σε δομές παροχής ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών. Τηρούμε τη δέσμευση σας, αναβαθμίζοντας και διευρύνοντας όλες τις δομές, τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του δήμου που αποτελούν το δίχτυ της κοινωνικής μας πολιτικής» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη τόνισε: «Η έναρξη λειτουργίας του πρότυπου Δημοτικού Ιατρείου Πατησίων ως κέντρου ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης (οne stop shop) εντάσσεται σε ένα σχέδιο αποκέντρωσης, επέκτασης και αναδιοργάνωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων».

Το πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και παρέχει στους κατοίκους της περιοχής Πατησίων (5η Δημοτική Κοινότητα) τη δυνατότητα να λαμβάνουν στο ίδιο σημείο όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος Αθηναίων στο τομέα της φροντίδας υγείας και πρόνοιας.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο:

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε Ακόμα: