Έφτιαξε μπασκέτα που… αυξάνει τα ποσοστά ευστοχίας - vid

2020-04-22

Έναν εναλλακτικό τρόπο για να αυξήσει κανείς τα ποσοστά ευστοχίας του στο μπάσκετ σκέφτηκε ένας λάτρης του αθλήματος.

Ο νεαρός Σέιν Ουάιτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gizmodo, επιστράτευσε τις γνώσεις του στη φυσική, ένα λογισμικό προσομοίωσης σε υπολογιστή και αρκετά εργαλεία για να δημιουργήσει ένα ταμπλό με καμπύλη που «σπρώχνει» τη μπάλα προς το κέντρο του στεφανιού.

Ο Ουάιτον δημιούργησε ένα λογισμικό που προσομοίωσε βολές από εκατοντάδες διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές ταχύτητες.

Το σχήμα του ταμπλό μετατράπηκε σε τρισδιάστατο πλέγμα, ενώ από ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο κοπής προέκυψαν τα κομμάτια ξύλου που αργότερα ενώθηκαν, με έναν αφρό ψεκασμού να καλύπτει τα όποια κενά.

Αρχικά, το ταμπλό δεν φάνηκε να λειτουργεί βάσει του σχεδίου, με τα σουτ να κατευθύνονται στην πλειονότητά τους προς το μπροστινό μέρος της στεφάνης.

Αφού επανεξέτασε τα δεδομένα, ο Ουάιτον συνειδητοποίησε ότι οι προσομοιώσεις του δεν αντιστοιχούσαν στο μέγεθος της μπάλας που χρησιμοποιούσε.

Τελικώς, απομάκρυνε το στεφάνι από το ταμπλό κατά λίγα εκατοστά, με κάθε σουτ σχεδόν να βρίσκει τον στόχο του.

naftemporiki.gr - Με πληροφορίες από Gizmodo

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.