Έφτιαξε μπασκέτα που… αυξάνει τα ποσοστά ευστοχίας - vid

2020-04-22

Έναν εναλλακτικό τρόπο για να αυξήσει κανείς τα ποσοστά ευστοχίας του στο μπάσκετ σκέφτηκε ένας λάτρης του αθλήματος.

Ο νεαρός Σέιν Ουάιτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gizmodo, επιστράτευσε τις γνώσεις του στη φυσική, ένα λογισμικό προσομοίωσης σε υπολογιστή και αρκετά εργαλεία για να δημιουργήσει ένα ταμπλό με καμπύλη που «σπρώχνει» τη μπάλα προς το κέντρο του στεφανιού.

Ο Ουάιτον δημιούργησε ένα λογισμικό που προσομοίωσε βολές από εκατοντάδες διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές ταχύτητες.

Το σχήμα του ταμπλό μετατράπηκε σε τρισδιάστατο πλέγμα, ενώ από ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο κοπής προέκυψαν τα κομμάτια ξύλου που αργότερα ενώθηκαν, με έναν αφρό ψεκασμού να καλύπτει τα όποια κενά.

Αρχικά, το ταμπλό δεν φάνηκε να λειτουργεί βάσει του σχεδίου, με τα σουτ να κατευθύνονται στην πλειονότητά τους προς το μπροστινό μέρος της στεφάνης.

Αφού επανεξέτασε τα δεδομένα, ο Ουάιτον συνειδητοποίησε ότι οι προσομοιώσεις του δεν αντιστοιχούσαν στο μέγεθος της μπάλας που χρησιμοποιούσε.

Τελικώς, απομάκρυνε το στεφάνι από το ταμπλό κατά λίγα εκατοστά, με κάθε σουτ σχεδόν να βρίσκει τον στόχο του.

naftemporiki.gr - Με πληροφορίες από Gizmodo

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.