Έφτιαξε μπασκέτα που… αυξάνει τα ποσοστά ευστοχίας - vid

2020-04-22

Έναν εναλλακτικό τρόπο για να αυξήσει κανείς τα ποσοστά ευστοχίας του στο μπάσκετ σκέφτηκε ένας λάτρης του αθλήματος.

Ο νεαρός Σέιν Ουάιτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gizmodo, επιστράτευσε τις γνώσεις του στη φυσική, ένα λογισμικό προσομοίωσης σε υπολογιστή και αρκετά εργαλεία για να δημιουργήσει ένα ταμπλό με καμπύλη που «σπρώχνει» τη μπάλα προς το κέντρο του στεφανιού.

Ο Ουάιτον δημιούργησε ένα λογισμικό που προσομοίωσε βολές από εκατοντάδες διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές ταχύτητες.

Το σχήμα του ταμπλό μετατράπηκε σε τρισδιάστατο πλέγμα, ενώ από ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο κοπής προέκυψαν τα κομμάτια ξύλου που αργότερα ενώθηκαν, με έναν αφρό ψεκασμού να καλύπτει τα όποια κενά.

Αρχικά, το ταμπλό δεν φάνηκε να λειτουργεί βάσει του σχεδίου, με τα σουτ να κατευθύνονται στην πλειονότητά τους προς το μπροστινό μέρος της στεφάνης.

Αφού επανεξέτασε τα δεδομένα, ο Ουάιτον συνειδητοποίησε ότι οι προσομοιώσεις του δεν αντιστοιχούσαν στο μέγεθος της μπάλας που χρησιμοποιούσε.

Τελικώς, απομάκρυνε το στεφάνι από το ταμπλό κατά λίγα εκατοστά, με κάθε σουτ σχεδόν να βρίσκει τον στόχο του.

naftemporiki.gr - Με πληροφορίες από Gizmodo

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»