Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Μάνδρας

2017-11-16

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, μετά την αδιανόητη τραγωδία με 15 νεκρούς από τις πλημμύρες, ενώ και το πρωί της επόμενης ημέρας τους βρήκε στους δρόμους προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους που θάφτηκαν στη λάσπη.
Πολλοί έμειναν ξάγρυπνοι το βράδυ από φόβο για νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς η πρόγνωση είναι ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σε αυτήν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, πολλοί δεν κοιμήθηκαν καθώς ανησυχούσαν για πλιάτσικο στα σπίτια ή στα καταστήματά τους. Για το λόγο αυτό η αστυνομία είχε εντολή να περιπολεί στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μείνει άστεγοι και βρήκαν καταφύγιο σε συγγενικά και φιλικά σπίτια ή σε ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί για αυτόν τον σκοπό.
Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες και τα ειδικά κλιμάκια των τοπικών αρχών συνέχιζαν τις προσπάθειες διάσωσης, αλλά και απομάκρυνσης των οχημάτων που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο.
Το πρωί της επόμενης ημέρας της καταστροφής, η εικόνα της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου είναι βομβαρδισμένου τοπίου. Μπάζα, λάσπη, οχήματα σε απίθανα σημεία, ρημαγμένα σπίτια και καταστήματα και ένα λιμάνι που... εξαφανίστηκε...
Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από της Περιφέρεια Αττικής.


in.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.