Δράσεις για την αντιμετώπιση των τοξικομανών στην ΑΣΟΕΕ και στο Πεδίον του Άρεως

2017-11-08

Σε παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για τους χρήστες ναρκωτικών, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, διευκρινίζοντας ωστόσο, με αφορμή την 4ωρη διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ), λόγω της παρουσίας τοξικομανών στους χώρους του, ότι τα φαινόμενα αυτά δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Περιφέρειας, υπερβαίνοντας το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προβαίνει σε δραστικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τοξικο-εξαρτημένων, για τις οποίες «έχει ήδη ενημερωθεί δύο φορές εγγράφως ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμ. Α. Γιακουμάκης».
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, θα εφαρμοστεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών, συνολικής δαπάνης 776.433 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας. Ήδη προχωρά η συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων για την υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπως στις περιοχές του Πεδίου Άρεως, πέριξ της οδού Πανεπιστημίου κά, με στόχο τη μείωση της βλάβης των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και την αποφόρτιση των βεβαρημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, σχετικά την αστυνόμευση στο Πεδίο του Άρεως, υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε, τον Απρίλιο του 2015, μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, των εγκαταστάσεων και δράσεων της.

Αναφορικά δε με τη φύλαξή του, η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως έχει βελτιωθεί, με την ανάθεση της φύλαξης του πάρκου σε ιδιωτική εταιρεία (εργάζονται συνολικά 7 άτομα ανά βάρδια σε 24ωρη βάση). Ωστόσο, «το καθεστώς αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να διαχειριστούν το εν λόγω πολυσύνθετο ζήτημα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - dikaiologitika.gr

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει. Ο θρυλικός & μεγαλύτερος σύλλογος ιδιοκτήτων Ferrari της Ρώμης PASSIONE ROSSA τιμώντας τα 70 χρόνια της Ιταλικής Φίρμας επέλεξε αποκλειστικά & χάρισε απλόχερα την αίγλη δεκάδων Ιταλίδων καλλονών στο πολυτελές ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.

Την εξαγορά της πλειοψηφίας (90%) των μετοχών της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, μέλους του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, ανακοίνωσε σήμερα η Μότορ Όιλ, κίνηση με την οποία ο διυλιστηριακός όμιλος εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.