Δραματική η κατάσταση στη Δ. Αττική – Στους 20 οι νεκροί

2017-11-19

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα καθώς το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε μια σορός στον χώρο του αμαξοστασίου, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το Σάββατο η σορός του άτυχου οδηγού Γιάννη Ρούμελη.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι ακόμα σε εξέλιξη και έτσι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυροσβεστική αναζητούσε τρεις αγνοούμενους απο τις πλημμύρες της περασμένης Πέμπτης καθώς το Σάββατο εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ακόμα ατόμων.

Στην περιοχή, η βροχή δεν έχει σταματήσει, μετατρέποντας και πάλι τους δρόμους της Μάνδρας σε ποτάμια από λάσπη. Δραματική έκκληση για γιατρούς απηύθυνε μέσω του ΑΘΗΝΑ 9,84 η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, καθώς όπως είπε υπάρχουν ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ στην περιοχή λειτουργεί μόνο ένα φαρμακείο. Ζήτησε επίσης την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος με επιπλέον αστυνομικούς για την έκδοση νέων ταυτοτήτων, σε πολίτες των οποίων τα προσωπικά στοιχεία καταστράφηκαν.

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει δραματική, με δεκάδες σπίτια να είναι ακόμα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 770 αυτοψίες κτηρίων, με τα 664 από αυτά, να χρήζουν αποζημιώσεων.

Η παροχή εμφιαλωμένου νερού και φαγητού στους πληγέντες συνεχίζεται. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να τηλεφωνούν στο 6977-12 18 15.

athens984.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.