Δωρεάν Εργαστήρια στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

2017-11-10

Δωρεάν εργαστήρια για νέους 15 - 24 ετών στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, διοργανώνει τImpact Hub Athens σε συνεργασία με την ΕΛΛΑΚ , με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων χρήσιμες για τις σπουδές τους αλλά και τη καριέρα τους.

Πρόκειται για δύο νέους κύκλους εργαστηρίων, που ξεκινούν στο τέλος του μήνα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Νοεμβρίου.

Τα εργαστήρια βασίζονται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και τελευταίας τεχνολογίας.

α) Εργαστήρια σε 3D εκτύπωση, ρομποτική και προγραμματισμό Python (ηλικίες 15-18)

Νοέμβριος 2017: Εισαγωγή στην τρισδιάστατη εκτύπωση, τη ρομποτική και τις εφαρμογές IoT.
Δεκέμβριος 2017: Εισαγωγή στον προγραμματισμο με Python
Κάθε 3ωρη συνεδρία (2 φορές την εβδομάδα x 3 ώρες x 8 εβδομάδες) Επιπλέον, όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση, μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2017 στο κέντρο της Αθήνας. Παρέχονται δωρεάν εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών για όλους τους συμμετέχοντες. Οι ακριβείς ώρες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν.

β) Εργαστήρια εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου και παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου (18-24 ετών)

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται για σχεδιασμό ιστοσελίδων, παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου ή απόκτηση δεξιοτήτων σε σουίτα γραφείου ανοιχτού κώδικα.
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2017: Χρήση του LibreOffice για περιβάλλον αυτοματισμού γραφείου
ή
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2017: Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και σχεδιασμός ιστοσελίδων

Κάθε 3ωρη συνεδρία (2 φορές την εβδομάδα x 3 ώρες x 8 εβδομάδες) Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση, μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα.
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (ώρες 17:00-20:00) τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 για τη χρήση του LibreOffice σε περιβάλλον αυτοματισμού γραφείου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη για την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και τη σχεδίαση ιστοσελίδων, στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, παρέχονται δωρεάν εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα σχετικά events στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/2002447623366890/


https://www.facebook.com/events/1966423800290631/


athens984.gr

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στην απόφαση ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα μήνες αντί για πέντε σήμερα και η αρχή να γίνεται τον Μάρτιο κάθε έτους και η εξόφληση τον Δεκέμβριο.

Ένα αντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 από τον Θεόδωρο Κοκκινίδη για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα και τον αποτυπώνει μεταξύ 50 με 55 ετών.