Δωρεάν εκδηλώσεις τον Απρίλιο στο ΚΠΙΣΝ

2018-04-05

«Δυνατό» για ακόμα ένα μήνα είναι το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ από το οποίο ξεχωρίζουν μουσικές παραστάσεις, τζαζ συναυλίες και χορευτικά δρώμενα, μεταξύ άλλων. 

Την Μ. Δευτέρα οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, παρουσιάζουν ένα υπέροχο πρόγραμμα ιταλικού Μπαρόκ, με αφετηρία το περίφημο Stabat Mater του G. B. Pergolesi, ενώ την Μ. Τρίτη το Voyage Jazz Group με επικεφαλής τον Αλέκο Χρηστίδη στα τύμπανα, 6 μουσικούς και την Πηνελόπη Τζανετάκη στο τραγούδι, έρχεται στον Φάρο για να ερμηνεύσει κορυφαίες θρησκευτικές συνθέσεις από τον κόσμο της jazz.

Ο Επιτάφιος σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται από τη Μαρία Φαραντούρη και τον διακεκριμένο βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσο Αποστόλου την Μ. Τετάρτη, ενώ στις 11 Απριλίου το Chamber Music Society (CMS) του Lincoln Center της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από παραδοσιακά και διαχρονικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού.

Στις 15 Απριλίου, οι Flying Jazz του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Στέφανου Ανδρεάδη, έρχονται στον Φάρο, καλεσμένοι της σειράς συναυλιών Jazz Διαχρονίες, ενώ στις 29 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Πάρκο γιορτάζει και μας συστήνει στον υπέροχο χορό Blues.

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.