Δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο: Σπαραγμός στην κηδεία της Δώρας Ζέμπερη - Συγκλόνισε η αδερφή της: "Όποιος κι αν είναι, ορκίζομαι να τον σκοτώσω"

2017-10-20

Κηδεύτηκε η 32χρονη εφοριακός που δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο - Ράκος η μητέρα της, μπήκε υποβασταζόμενη στο χώρο του νεκροταφείου - Ο πατέρας κατηγόρησε τη μητέρα της Δώρας ότι φταίει! - Η κραυγή του όταν έβγαινε από την εκκλησία το φέρετρο της 32χρονης: Δώρα μου, θα τον σκοτώσω! - Η Δώρα Ζέμπερη ετάφη κοντά στο σημείο όπου ξεψύχησε - Λίγα μέτρα μακριά είναι και ο τάφος του φίλου της, Γιάννη Καυκιά

Η μητέρα της, υποβασταζόμενη. Τα αδέρφια της «παγωμένα» από τον τρόμο. Αποχαιρέτησαν τη Δώρα τους. Το στήριγμά τους. Η Δώρα Ζέμπερη, η νεαρή γυναίκα που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στο Β' Νεκροταφείο, οδηγήθηκε σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού στην τελευταία της κατοικία.

Κατά τραγική ειρωνεία, ετάφη λίγα μέτρα από το σημείο όπου ξεψύχησε. Εκεί όπου έχει τοποθετηθεί ένα μικρό καντηλάκι, με λίγα λουλούδια κι ένα θυμιατό. Λίγα μέτρα μακριά κι ο οικογενειακός τάφος όπου έχει ταφεί ο καλός της φίλος, Γιάννης Καυκιάς. Ο 33χρονος που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο. Το θάνατό του, η Δώρα Ζέμπερη δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει.


Σπαραγμός

Όποιος κι είναι, ορκίζομαι ότι θα τον σκοτώσω. Ήταν η μοναδική φράση που κατάφερε να πει η Κωνσταντίνα. Η μικρή αδερφή της νεαρής γυναίκας που χάθηκε τόσο άδικα. 

Λίγο πριν το λευκό φέρετρο της Δώρας βγεί από την εκκλησία, η κραυγή του πατέρα της «έσπασε» τη βουβαμάρα. «Δώρα» ακούγεται η φωνή του. «Θα τον σκοτώσω» φωνάζει. Σπαραγμός για το 32χρονο κορίτσι που έφυγε τόσο άδικά, τόσο πρόωρα.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας δεν ακολούθησε στον τάφο. Δεν πήγε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Έμεινε μόνος στο εκκλησάκι όπου έγινε η κηδεία.

Ράκος η μητέρα της

Η μητέρα της γλυκιάς Δώρας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο Β' Νεκροταφείο. Ένα πραγματικό ράκος. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι μια μάνα που αναγκάζεται να θάψει το παιδί της.

Μια μάνα που κάποιος της δολοφόνησε το σπλάχνο της. Και ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. Η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες στο κοντινό περιβάλλον της νεαρής γυναίκας.

Ήταν λίγο πριν από 14:00 όταν η χαροκαμένη μάνα έφτασε στο νεκροταφείο. Μπήκε υποβασταζόμενη. Δεν μπορούσε να περπατήσει.

Τραγικές φιγούρες και τα αδέρφια της. Η μικρότερη αδερφή της και οι δυο γιοι της οικογένειάς. Τα πρόσωπά τους «παγωμένα» από τη θλίψη και την οδύνη.

Ο πατέρας της

Αντίθετα από τη μητέρα και τα αδέρφια της, ο πατέρας της άτυχης Δώρας έφτασε στο Β' Νεκροταφείο λίγο πριν από τις 15:00. Δεν αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κηδεία της κόρης του.

Επέμεινε ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια υπόθεση που χειριζόταν η κόρη του. Κατηγόρησε τη γυναίκα του πως «φταίει για όλα, αν ήμουν εγώ σπίτι τίποτα δεν θα συνέβαινε», είπε.

Δείτε τις δηλώσεις του

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε βγει στο φως το ξέσπασμα της μικρότερης κόρης του μέσω Facebook. Τον χαρακτήρισε τέρας και ξεφτίλα. Πως χρόνια δεν είχε σχέσεις με την οικογένειά του. Πως η Δώρα ήταν εκείνη που πλήρωνε τα χρέη του.

«Αίσχος φτου σου ξεφτίλα αυτός δεν είναι πατέρας είναι τέρας... χρόνια τώρα δεν είχαμε καμμία σχέση κ η αδελφή μου πλήρωνε τα χρέη του και βοηθούσε σε όλα στο σπίτι μας» έγραψε.

Ήταν όλοι εκεί για τη Δώρα

Πλήθος κόσμου στο Β' Νεκροταφείο για την άτυχη Δώρα Ζέμπερη. Φίλοι, συγγενείς αλλά και οι συνάδελφοί της από την Α' ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν.

Οι άνθρωποι που τη γνώρισαν, την αγάπησαν, δούλεψαν μαζί της, όλοι ήταν εκεί για να την αποχαιρετίσουν και να στηρίξουν την οικογένειά της.

newsit διαβάστε περισσότερα εδώ!

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.