Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Μέχρι πόσους σταυρούς μπορώ να βάλω -Τι ισχύει

2023-09-30

Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου αυτές είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν την αμέσως επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, καθώς την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα οι κάλπες, για την ανάδειξη των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου αυτές είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν την αμέσως επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2023: Σταυροί προτίμησης

Στο ερώτημα «πόσους σταυρούς βάζω», η απάντηση δίνεται ανάλογα με τον αριθμό των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ανά εκλογική περιφέρεια. Συγκεκριμένα, σε δήμους που εκλέγουν έως 19 μέλη, δηλαδή σε δήμους που έχουν μέχρι 100.000 κατοίκους, οι ψηφοφόροι βάζουν έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Αν ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 25, τότε ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.

Αντίστοιχα και στις περιφέρειες, οι ψηφοφόροι βάζουν έναν (1) σταυρό σε περιφέρειες που εκλέγεται ένας σύμβουλος, έως δύο (2) σταυρούς όπου εκλέγονται από δύο έως επτά σύμβουλοι, έως τρεις (3) σταυρούς όπου εκλέγονται από οκτώ έως 12 σύμβουλοι και μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς σε περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.