Δημοτικές εκλογές 2023: Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος

2023-09-05

Στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, με μαζική παρουσία πολιτών ο Δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας – Εκάλης», Γιώργος Θωμάκος παρουσίασε το Έργο, το Όραμα, τα Πρόσωπα του Συνδυασμού και σημεία του προγράμματος του.

Ο χώρος ήταν κατάμεστος από άτομα όλων των ηλικιών που προσήλθαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν αλλά και να δηλώσουν με την παρουσία τους την υποστήριξη στο πρόσωπο του Δημάρχου και των 89 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη της Κηφισιάς Νέας Ερυθραίας και Εκάλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από την καταξιωμένη δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη η οποία με άποψη και γνώση για την πόλη μας έδωσε το δικό της στίγμα στη βραδιά. «Ο Δημότης ξέρει τι έχει γίνει και τι όχι. Υπάρχουν έργα που φαίνονται και έργα που δε φαίνονται (όπως οι υποδομές)» τόνισε η κα Πυργιώτη και πρόσθεσε πως «πλέον δε ζούμε σε μία εποχή "Μαυρογιαλούρων" ζούμε σε μία εποχή που θέλουμε αποτελέσματα». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο δηλώνοντας πως για το δικό της αξιακό κώδικα είναι ένας πολιτικός με βαθιά εντιμότητα και σταθερές αρχές.

Οι εκλογές θα κριθούν την πρώτη Κυριακή

Οι εκλογές στον Δήμο Κηφισιάς θα κριθούν την πρώτη Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερης Κυριακής τόνισε ο Γιώργος Θωμάκος και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία. «Όχι στην χαλαρή ψήφο» είπε χαρακτηριστικά ενημερώνοντας τους πολίτες πως εάν ψηφίσουν με βάση τη συμπάθειά τους έναν Δημοτικό Σύμβουλο μπορεί να έχουν άλλον Δήμαρχο από αυτόν που πραγματικά επιθυμούν.

27 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέροντας χαρακτηριστικά «Εκατόν εξήντα επτά (167) διαγωνισμοί έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε λιγότερο από τέσσερα (4) χρόνια. Περισσότερα από ποτέ. Η διοίκηση έφερε στον Δήμο ούτε λίγο ούτε πολύ 27 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Θα συνεχίσουμε να στερεώνουμε και να χτίζουμε ένα σύγχρονο, ανθρώπινο Δήμο με περισσότερο κέφι δημιουργίας από ποτέ, πλαισιωμένο από τα διαμάντια του συνδυασμού μας. Η έμφασή μας θα δοθεί στον Άνθρωπο. Για τον Άνθρωπο κάνουμε ότι κάνουμε. Στο κέντρο είναι ο Άνθρωπος».

Αναφέρθηκε επίσης στις αναπλάσεις αλλά και τις πράσινες πολιτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο μας, επισημαίνοντας πως «Η Κηφισιά είναι ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ευρώπης που έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πόλης του αύριο».

Έχουμε γνώση, πείρα και ανυποχώρητη βούληση

Με διαβατήριο το πολύπλευρο έργο της περιόδου 2019-2023 (το οποίο προβλήθηκε σε οθόνες) ο κ. Θωμάκος μίλησε για το όραμα αλλά και τους κεντρικούς στόχους για την επόμενη θητεία: «Αυτός ο τόπος χρειάζεται όραμα και το όραμα μπορούν να το εγγυηθούν και να το βάλουν σε τροχιά υλοποίησης μόνο εκείνοι που έχουν τη γνώση, την πείρα και την ανυποχώρητη βούληση για να το διεκδικήσουν».
Στη συνέχεια ο Γιώργος Θωμάκος παρουσίασε τις διεκδικήσεις σε δημόσιες επενδύσεις, συγκοινωνιακές υποδομές, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, μεγάλα αντιπλημμυρικά, έργα που έχει στερηθεί ο Δήμος Κηφισιάς και η Βόρεια Αττική. Επίσης αναφέρθηκε σε οραματικά έργα για τον Δήμο μας όπως είναι το κέντρο Πολιτισμού, τα νέα σχολεία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

• Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά δυο τουλάχιστον σταθμούς βορειότερα με σταθμό στη Νέα Ερυθραία
• Υπογειοποίηση κατόπιν μελέτης τμήματος του άξονα Λ. Κηφισίας – Ελευθερίου Βενιζέλου – Θησέως
• Βελτίωση εξόδων παράδρομων προς τον εθνικό αυτοκινητόδρομο
• Κατασκευή περιφερειακής οδού προς το Νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων
• Κατάργηση της παράλογης σύμβασης των πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

και επιπλέον:
• Δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στην Κάτω Κηφισιά με την παραχώρηση οικοπέδων από το Υπουργείο Εργασίας.

• Αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Ερυθραίας, με δημοπράτηση του «ρέματος Κοντοχρήστου» και ολοκλήρωση μελετών σε Νέα Κηφισιά κ.α.

• Νέα σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας και το 9ο Δημοτικό σχολείο Αδαμών.
• Ψηφιακό Μετασχηματισμό . Νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές με 2 εκ ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από το κράτος

«Να γίνει η Κηφισιά η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς μοιράστηκε και με τους παρευρισκόμενους τα πρώτα σημεία του προγράμματός του.
Μεταξύ άλλων η «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών» προτάσσει:
• Διεκδίκηση Κηφισιάς ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
• ολοκλήρωση στην επικράτεια του Δήμου των μεγάλων εργολαβιών που επαναλαμβάνονται ετησίως (ασφαλτοστρώσεις – ηλεκτροφωτισμός – πεζοδρόμια – διανοίξεις οδών – αποχέτευση)
• Διεκδίκηση έκτασης 111 στρεμμάτων πρώην camping Αδαμών για κοινωφελή χρήση
• Πεζόδρομοι γύρω από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
• Λειτουργία κολυμβητηρίου τον Αύγουστο
• Απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία
• Ένταξη του Δήμου μας στο δίκτυο κλιματικής ουδετερότητας κι ανάλογες παρεμβάσεις

Ξεχωριστές αναφορές έκανε ο κ. Θωμάκος σε στόχους της επόμενης θητείας για Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Συγκεκριμένα:

Για τη Νέα Ερυθραία:

  • Δημιουργία δύο νέων σχολείων
  • Μελέτη κατασκευής κλειστού προπονητηρίου
  • Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου

Για την Εκάλη:

  • Επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων
  • Ολοκλήρωση μονοπατιού και ασφαλτοστρώσεων της οδού Ρόδων
  • Επέκταση φυσικού αερίου

Παλιά διοίκηση με παλαιοκομματικές τακτικές

Ο κ. Θωμάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην παλιά διοίκηση επισημαίνοντας: «Η παλιά διοίκηση κατέρχεται στις εκλογές με νέο προσωπείο και παλιό στέλεχος του Δήμου. Πιο παλαιοκομματική από ποτέ, επιζητά κομματικό χρίσμα ως δεκανίκι και μάλιστα με αλαζονική συμπεριφορά που προσβάλλει τον πολίτη».

Έκπληξη του Δημάρχου στους πολίτες με όμορφο δρώμενο

Ένα όμορφο δρώμενο παρουσιάστηκε κατά την εκδήλωση. Ο Γιώργος Θωμάκος μαζί με την ερασιτέχνη ηθοποιό Νατάσσα Μητσοπούλου απήγγειλαν ένα ποίημα αγνώστου, με εικόνες από τις γειτονιές της πόλης το οποίο γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και δείχνει τις φυσικές ομορφιές και πως φανέρωναν τότε οι νέοι τα αισθήματά τους. Από αυτό το ποίημα προέρχεται η παροιμιώδης φράση «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιονίκης

Η κα Πυργιώτη παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού των 89 υποψηφίων της «Δύναμης Ελπίδας- Συμμαχίας Πολιτών». Όλοι οι υποψήφιοι ανέβηκαν στη σκηνή του Αίθριου του Δημαρχείου Κηφισιάς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης οι οποίοι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το κοινό, κατά το καλωσόρισμα του Δημάρχου.

Επίσης παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ψυχικού – Φιλοθέης Μπάμπης Μπονάτσος και η πολιτευτής Φωτεινή Βρύνα κ.α.

Στο Αίθριο του Δημαρχείου βρέθηκαν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι κομμάτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, ενόψει αντιπυρικής περιόδου.