Δήμος Αθηναίων: Αύριο το μεγάλο debate Δούκα και Μπακογιάννη -Ποιοι οι όροι

2023-10-10

Το βράδυ της Τετάρτης και ώρα 21:15 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate των υποψήφιων δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα.

Το debate θα μεταδώσουν το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.

Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας είναι οι εξής:
1. Λειτουργία της πόλης

2. Ασφάλεια

3. Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα

4. Υποδομές/Ανάπτυξη

5. Κοινωνική πολιτική

6. Πολιτισμός

7. Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30 δευτερολέπτων η καθεμιά. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μίας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Ερωτήσεις (έως τρεις) θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους.

Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μίας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.