Διάψευση Σκουρλέτη για τις επιπλέον προσλήψεις σε δήμους

2017-10-08

Δεν θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες προσλήψεις στους δήμους ως αποτέλεσμα της μείωσης ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες υπαλλήλων, που προβλέπει η ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διαψεύδοντας ως «αποκυήματα φαντασίας» σχετικές αναφορές απογευματινής εφημερίδας.

Σε συνέντευξη στον Real Fm ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε ότι ξεκινά μέσα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συνθηκών, καθώς «η ελληνική οικονομία έχει μπει αντικειμενικά σε μία νέα φάση».

«Άρα» προσέθεσε «η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσέρχεται σε αυτήν την αξιολόγηση με συγκεκριμένα, πια, απτά δείγματα γραφής. Αναφέρομαι στα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη, στην αύξηση των εξαγωγών, στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και της εμπιστοσύνης απέναντι στην οικονομία, στις διάφορες εκτιμήσεις των διεθνών οίκων που αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία. Ο μέσος όρος, η φορά των πραγμάτων, είναι θετική και μας προϊδεάζει ότι μπορούμε να έχουμε μια σημαντική νέα αναπτυξιακή πορεία για την οικονομία μας» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, με αφορμή το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε: «Εμείς μιλάμε από το έδαφος της ιστορικής σύγχρονης Αριστεράς και βεβαίως οφείλουμε και να παρεμβαίνουμε στα τεκταινόμενα στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, αλλά αποσαφηνίζοντας ότι εμείς είμαστε κάτι ιστορικά διαφορετικό και εν πάση περιπτώσει μπορούμε να έχουμε συνομιλητές από έναν όμορο πολιτικά χώρο, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο της διακριτότητας».

Όπως εξήγησε, «ο πρωθυπουργός δεν επιχείρησε να κάνει ούτε ιστορική αποτίμηση του προσώπου του Ανδρέα Παπανδρέου και αυτό το τονίζει με απόλυτη σαφήνεια στο άρθρο του, ούτε να έχει μία, αν θέλετε, συνολική αποτίμηση της διαδρομής του. Θέλησε να κάνει μία πολιτική επισήμανση σε μία στιγμή που υπάρχει μία κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου για άλλη μία φορά θεωρώ ότι ετοιμάζουν το επόμενό τους λάθος. Διότι απ' ό,τι ακούω από τα κορυφαία, τα προβεβλημένα στελέχη αυτού του χώρου φαίνεται ότι εμμένουν σε αυτή την πολιτική που τους οδήγησε στα σημερινά επίπεδα της πολιτικής τους επιρροής, δηλαδή της πρόσδεσης στον νεοφιλελευθερισμό και του ετεροκαθορισμού από τη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Με δυνατές «υπογραφές» εξαιρετικών συνεργατών προετοιμάζεται η μουσική παράσταση που θα είναι εμπνευσμένη από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον και θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage.