Διάψευση Σκουρλέτη για τις επιπλέον προσλήψεις σε δήμους

2017-10-08

Δεν θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες προσλήψεις στους δήμους ως αποτέλεσμα της μείωσης ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες υπαλλήλων, που προβλέπει η ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διαψεύδοντας ως «αποκυήματα φαντασίας» σχετικές αναφορές απογευματινής εφημερίδας.

Σε συνέντευξη στον Real Fm ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε ότι ξεκινά μέσα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συνθηκών, καθώς «η ελληνική οικονομία έχει μπει αντικειμενικά σε μία νέα φάση».

«Άρα» προσέθεσε «η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσέρχεται σε αυτήν την αξιολόγηση με συγκεκριμένα, πια, απτά δείγματα γραφής. Αναφέρομαι στα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη, στην αύξηση των εξαγωγών, στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και της εμπιστοσύνης απέναντι στην οικονομία, στις διάφορες εκτιμήσεις των διεθνών οίκων που αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία. Ο μέσος όρος, η φορά των πραγμάτων, είναι θετική και μας προϊδεάζει ότι μπορούμε να έχουμε μια σημαντική νέα αναπτυξιακή πορεία για την οικονομία μας» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, με αφορμή το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε: «Εμείς μιλάμε από το έδαφος της ιστορικής σύγχρονης Αριστεράς και βεβαίως οφείλουμε και να παρεμβαίνουμε στα τεκταινόμενα στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, αλλά αποσαφηνίζοντας ότι εμείς είμαστε κάτι ιστορικά διαφορετικό και εν πάση περιπτώσει μπορούμε να έχουμε συνομιλητές από έναν όμορο πολιτικά χώρο, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο της διακριτότητας».

Όπως εξήγησε, «ο πρωθυπουργός δεν επιχείρησε να κάνει ούτε ιστορική αποτίμηση του προσώπου του Ανδρέα Παπανδρέου και αυτό το τονίζει με απόλυτη σαφήνεια στο άρθρο του, ούτε να έχει μία, αν θέλετε, συνολική αποτίμηση της διαδρομής του. Θέλησε να κάνει μία πολιτική επισήμανση σε μία στιγμή που υπάρχει μία κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου για άλλη μία φορά θεωρώ ότι ετοιμάζουν το επόμενό τους λάθος. Διότι απ' ό,τι ακούω από τα κορυφαία, τα προβεβλημένα στελέχη αυτού του χώρου φαίνεται ότι εμμένουν σε αυτή την πολιτική που τους οδήγησε στα σημερινά επίπεδα της πολιτικής τους επιρροής, δηλαδή της πρόσδεσης στον νεοφιλελευθερισμό και του ετεροκαθορισμού από τη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του