Διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του το ΟΠΑ – Την συνεχιζόμενη παρουσία τοξικοεξαρτημένων καταγγέλλει η Σύγκλητος

2017-11-08

Τη διακοπή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι αποφάσισε η σύγκλητος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη παρουσία τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων στους χώρους του ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση της η σύγκλητος κάνει λόγο για καθημερινή πλέον παρουσία εξαρτημένων ανθρώπων στο ίδρυμα που δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, παρεμποδίζει την εκπαιδευτική λειτουργία, αποθαρρύνει τους φοιτητές να προσέρχονται στο μάθημα και βλάπτει την εικόνα και το κύρος ου πανεπιστημίου.

Η διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου επίσης τονίζει ότι στο παρελθόν έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και έχει ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Συγκλήτου :

Νέα επιστημονική μελέτη βασισμένη σε στοιχεία 600.000 ανθρώπων από 19 διαφορετικές χώρες -η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet»-, έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους αρέσκονται να πίνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω.

32 ομάδες, 8 όμιλοι, 12 γήπεδα κι 11 πόλεις. Η πρώτη φάση ή αλλιώς η φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018 είναι η πλέον παραδοσιακή, με τους "μονομάχους" να καλούνται να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, προκειμένου να κλείσουν θέση στους "16".