Διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του το ΟΠΑ – Την συνεχιζόμενη παρουσία τοξικοεξαρτημένων καταγγέλλει η Σύγκλητος

2017-11-08

Τη διακοπή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι αποφάσισε η σύγκλητος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη παρουσία τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων στους χώρους του ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση της η σύγκλητος κάνει λόγο για καθημερινή πλέον παρουσία εξαρτημένων ανθρώπων στο ίδρυμα που δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, παρεμποδίζει την εκπαιδευτική λειτουργία, αποθαρρύνει τους φοιτητές να προσέρχονται στο μάθημα και βλάπτει την εικόνα και το κύρος ου πανεπιστημίου.

Η διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου επίσης τονίζει ότι στο παρελθόν έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και έχει ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Συγκλήτου :

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.