Δεκαπέντε νεκροί σε τροχαία τον Ιούνιο στην Αττική

2018-07-03

Με αίμα «βάφτηκε» τον Ιούνιο η άσφαλτος στην Αττική, καθώς 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον περασμένο μήνα στο Λεκανοπέδιο σημειώθηκαν 487 τροχαία ατυχήματα. Τα 10 από αυτά χαρακτηρίστηκαν ως σοβαρά και είχαν ως απολογισμό 11 σοβαρά τραυματίες, ενώ άλλα 462 ήταν ελαφρά, με 565 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ και η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων στην Αττική, βεβαιώθηκαν 25.642 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.022 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

  • 1.265 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οι 130 σε βαθμό πλημμελήματος,

  • 2.880 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

  • 435 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

  • 771 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

  • 603 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

  • 2.651 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

naftemporiki.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.