Δέκα καθημερινά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμα κι εάν έχουν λήξει

2017-10-15

Η ημερομηνία λήξης των τροφίμων δεν είναι πάντα ενδεικτική της κατανάλωσής τους, τουλάχιστον σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε ο Independent, παρουσιάζοντας κάποια που μπορούν να φαγωθούν ακόμα κι αν η ημερομηνία τους έχει παρέλθει. 

Δείτε λοιπόν στη συνέχεια ποια είναι αυτά...

1. Τσιπς
Το αλάτι που έχουν βοηθά στην συντήρησή τους.

2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, συντηρώντας σε καλή κατάσταση το τρόφιμο.

3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αν φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

4. Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης του. Μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα.

5. Σκληρό τυρί
Αρκετά είδη τυριών, καλό είναι να έχουν αυτή την ιδιαίτερη... μούχλα.

6. Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορεί να καταναλωθεί.

7. Αυγά
Βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε είναι καλά για κατανάλωση.

8. Ψωμί
Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, ζεστάνετέ το στην τοστιέρα ή τον φούρνο. Αν έχει μούχλα, μην το καταναλώσετε.

9. Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και για χρόνια.

10. Φρούτα και λαχανικά
Ακολουθήστε την κοινή λογική. Αν δεν έχουν μούχλα, καταναλώστε τα.

perierga.gr

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.