Δείτε την μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018

2017-11-11

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, παρουσιάστηκε η μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η μπάλα "Telstar 2018" παρουσιάστηκε από τον Λιονέλ Μέσι και σύμφωνα με την Αdidas περιλαμβάνει μικροτσίπ, το οποίο παρέχει την δυνατότητα παρακολούθησης της και στοιχείων σχετικά με την ανάλυση της ταχύτητας και της τροχιάς της.

Η ονομασία της "Telstar 2018" είναι η ίδια με την ονομασία της μπάλας που είχε χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ του 1970 και ήταν η πρώτη μπάλα των Παγκοσμίων Κυπέλλων. 

Η "Telstar" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.