Δείτε πότε θα πληρώσουμε το νέο ΕΝΦΙΑ

2018-06-06

«Κλείδωσε» η ημερομηνία και οι δόσεις για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece το πρώτο εκκαθαριστικό για το φετινό ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 Και φέτος η αποπληρωμή θα γίνει σε πέντε δόσεις έως και τον Ιανουάριο. 

Αυτό σημαίνει ότι τα εκκαθαριστικά θα σταλούν τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου προκειμένου οι ιδιοκτήτες να ξεκινήσουν την αποπληρωμή τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων είναι οι ακόλουθες: 

28 Σεπτεμβρίου 2018, 31 Οκτωβρίου 2018, 30 Νοεμβρίου 2018, 28 Δεκεμβρίου 2018, 31 Ιανουαρίου 2019.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον υπολογισμό του φόρου που θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν το 2019. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα να αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2018.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές εξετάζουν όλα τα σενάρια. Μεταξύ αυτών είναι και το ενδεχόμενο σταδιακής εφαρμογής των νέων τιμών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Όπως και να έχει τα επόμενα 24ώρα θα πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις προκειμένου ο νόμος να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Οι αλλαγές αυτές είναι δεδομένο ότι δεν θα αφορούν το φόρο που θα πληρωθεί φέτος αλλά την επόμενη χρονιά. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως οι αλλαγές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τα έσοδα καθώς οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να πειράξουν τον εισπρακτικό στόχο του ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στα 2,65 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

https://www.huffingtonpost.gr/

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του