Δείτε πότε θα πληρώσουμε το νέο ΕΝΦΙΑ

2018-06-06

«Κλείδωσε» η ημερομηνία και οι δόσεις για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece το πρώτο εκκαθαριστικό για το φετινό ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 Και φέτος η αποπληρωμή θα γίνει σε πέντε δόσεις έως και τον Ιανουάριο. 

Αυτό σημαίνει ότι τα εκκαθαριστικά θα σταλούν τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου προκειμένου οι ιδιοκτήτες να ξεκινήσουν την αποπληρωμή τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων είναι οι ακόλουθες: 

28 Σεπτεμβρίου 2018, 31 Οκτωβρίου 2018, 30 Νοεμβρίου 2018, 28 Δεκεμβρίου 2018, 31 Ιανουαρίου 2019.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον υπολογισμό του φόρου που θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν το 2019. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα να αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2018.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές εξετάζουν όλα τα σενάρια. Μεταξύ αυτών είναι και το ενδεχόμενο σταδιακής εφαρμογής των νέων τιμών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Όπως και να έχει τα επόμενα 24ώρα θα πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις προκειμένου ο νόμος να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Οι αλλαγές αυτές είναι δεδομένο ότι δεν θα αφορούν το φόρο που θα πληρωθεί φέτος αλλά την επόμενη χρονιά. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως οι αλλαγές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τα έσοδα καθώς οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να πειράξουν τον εισπρακτικό στόχο του ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στα 2,65 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

https://www.huffingtonpost.gr/

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Με δυνατές «υπογραφές» εξαιρετικών συνεργατών προετοιμάζεται η μουσική παράσταση που θα είναι εμπνευσμένη από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον και θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage.