Δείτε πόσο καλό κάνει στην υγεία μας ένα αχλάδι!

2017-10-14

Πάει συχνά παρέα με το μήλο και κάτι μας λέει ότι κάνει κι αυτό τον γιατρό πέρα... Το αχλάδι είναι ένα υποαλλεργικό φρούτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μάλιστα εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών. 

Ένα μέτριο αχλάδι αποδίδει 102 θερμίδες και μας παρέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και λιγοστό ασβέστιο, χλώριο και κάλιο. Φροντίστε να τα βάλετε στη φρουτιέρα σας και το πιάτο σας και να τα καταναλώνετε καθημερινά ώστε να έχετε τα παρακάτω οφέλη:

Μείωση χοληστερίνης: Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πηκτίνη καθιστά τα αχλάδια ιδιαίτερα σημαντικά στην προσπάθεια για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Υγεία εντέρου και σιλουέτα: Χάρη στις φυτικές τους ίνες κάνουν καλό στην υγεία του εντέρου και τη δυσκοιλιότητα, ενώ παίζουν ρόλο και στο αίσθημα κορεσμού, βοηθώντας μας να χορταίνουμε και να μην τσιμπολογάμε, διατηρώντας το βάρος μας χαμηλά.

Τόνωση του ανοσοποιητικού: Η βιταμίνη C και οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες στα αχλάδια, είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πίνετε χυμό αχλάδι όταν αισθάνεστε πως θα αρρωστήσετε και γενικά βάλτε το στο διατροφικό σας πλάνο.

Συμβάλλει στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης: Χάρη στα αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά, τα αχλάδια βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Καταπολεμά τη φλεγμονή: Ο χυμός/πολτός του αχλαδιού έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου σε διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Δοκιμάστε τα αχλάδια σε φρουτοσαλάτα, στο γιαούρτι και στις πράσινες σαλάτες σας κι αν έχετε στερέψει από ιδέες πώς να τα αξιοποιήσετε, κάντε κλικ εδώ.

clickatlife.gr

Αυτή είναι η πίτα! Ρουμελιώτικη τυρόπιτα όνειρο, φτιάξτε την οπωσδήποτε! Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική Ρουμελιώτικη τυρόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και "μπελαλίδικα" πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.

Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το μανάβη τους. Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο, γλυκό και μυρωδάτο καρπούζι; Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το καρπούζι σου πριν το πας για ζύγισμα: