Δ.Αθηναίων: Λουκέτο σε τρεις παιδικούς σταθμούς από Σεπτέμβριο

2018-05-17

Την παύση λειτουργίας τριών παιδικών σταθμών σε Πετράλωνα, Πατήσια και Σεπόλια αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών στις 2 του Μάη.

Οι παιδικοί σταθμοί που δεν θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη είναι της οδού Τρώων στα Άνω Πετράλωνα με 24 θέσεις, της οδού Χαλεπά στα Άνω Πατήσια με 47 θέσεις και της οδού Μετρών στα Σεπόλια με 39 θέσεις.

«Στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών οδηγεί η πολιτική που εφαρμόζεται την τελευταία οκταετία από το Δήμο Αθηναίων και όχι το Προεδρικό Διάταγμα όπως, επικαλείται η παράταξη του κ Καμίνη» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ της ελάσσονος μειοψηφίας.

Όπως μάλιστα συμπεραίνει, το Προεδρικό Διάταγμα χρησιμοποιείται ως μανδύας για να συνεχίσει η συρρίκνωση και τη υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών. «Μην ξεχνάτε ότι τα 2 τελευταία χρόνια» αναφέρεται στην ανακοίνωση «έχετε μειώσει την επιχορήγηση προς το ΔΒΑ κατά 1.500.000 ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους Παιδικούς Σταθμούς.

... Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα προβλήματα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είδαμε να αλλάζει κάτι. Πολλά είναι τα παραδείγματα: Έχουν απομακρυνθεί παιχνίδια από τους αύλειους χώρους των Παιδικών Σταθμών, τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα, και μέχρι τώρα δεν έχουν αντικατασταθεί. Δεν έχει γίνει ανανέωση του παιδαγωγικού υλικού καθώς και των παιχνιδιών κ.λπ. Επίσης, η δημοτική αρχή απέλυσε πέρυσι 85 άτομα δημιουργώντας τεράστια κενά και προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Υπάρχουν ελλείψεις σε τραπεζοκόμους, σχεδόν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Η σίτιση των παιδιών δεν είναι επαρκής...»

Τέλος η παράταξη ζητά από τη Δημοτική Αρχή «Να αναλάβει την ευθύνη για την υποβάθμιση των παιδικών σταθμών και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από νόμους και το ΠΔ, και να δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, επιδιώκοντας να ασκήσει κεντρική αντιπολίτευση.

Άμεσα, να ανευρεθούν χώροι κατάλληλοι για να στεγαστούν οι τρεις παιδικοί σταθμοί στις περιοχές που ανήκουν, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά από το Σεπτέμβριο.»

aftodioikisi.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.