Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες

2018-06-24

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα τον... χορό των μεταλλίων άνοιξε η Άννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και, μάλιστα, με εντυπωσιακή επίδοση.

Στην Ταραγόνα, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε ένα από τα ελάχιστα μετάλλια που λείπουν από τη συλλογή της. Προκρίθηκε στον τελικό με 575/600 και εκεί, όπως και στους Ολυμπιακούς, αγωνίστηκε με πάθος για τη διάκριση. Η πιο σημαντική αντίπαλός της ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς. Με την αθλήτρια από τη Σερβία η πρωταθλήτριά μας έχει άριστες σχέσεις και, κατά τη διάρκεια αγώνων, κάνουν και παρέα. Σε όλες, όμως, της μεγάλες διοργανώσεις η κάτοχος μεταλλίων από παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες είναι από τις βασικές αντιπάλους της Άννας.

Η μονομαχία ανάμεσα στις δύο εξαιρετικές αθλήτριες ήταν σκληρή, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Η Άννα Κορακάκη με 240.2 ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη την Αρούνοβιτς με 239.9 και στην τρίτη την Αιγύπτια Αφαφ Ελχοντχόντ με 214.6.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.