Χριστούγεννα στην Αθήνα

2017-12-05

"Η Αθήνα φέτος γιορτάζει όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν επισκεφθεί την Αθήνα 5.000.000 τουρίστες, ρεκόρ επισκεπτών, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης.

Με περισσότερες από 220 δωρεάν εκδηλώσεις για 34 μέρες η Αθήνα στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο μέλλον, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται η Πλατεία Συντάγματος - όπου την ερχόμενη Τρίτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα δώσει το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης -, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος - η οποία θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων - η πλατεία Ομονοίας, τα Προπύλαια και το Θησείο, στο οποίο θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς με ένα πολυθέαμα έκπληξη, το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα

Μεταξύ άλλων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει τη σκυτάλη στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ με το που μπει το 2018 στη σκηνή θα βρεθούν ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρίζα Ρίζου. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Παράλληλα, κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και πλατείες.

Κατεβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

Ήχοι της αρχαίας ελληνικής λύρας συνδυάζονται με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα στη μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 19/7 στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον δίπλα από το ιερό των Νυμφών, σ' έναν από τους ιερούς λόφους της αρχαίας Αθήνας, τον λόφο των Νυμφών όπου εδράζει το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει το μουσικό σύνολο των μαθητών της συριανής μουσικής σχολής Εν Χορδαίς και Οργάνοις για μια μουσική παράστασή με τίτλο «Μάρκος ο δάσκαλος μας», στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου.