Χριστούγεννα στην Αθήνα

2017-12-05

"Η Αθήνα φέτος γιορτάζει όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν επισκεφθεί την Αθήνα 5.000.000 τουρίστες, ρεκόρ επισκεπτών, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης.

Με περισσότερες από 220 δωρεάν εκδηλώσεις για 34 μέρες η Αθήνα στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο μέλλον, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται η Πλατεία Συντάγματος - όπου την ερχόμενη Τρίτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα δώσει το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης -, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος - η οποία θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων - η πλατεία Ομονοίας, τα Προπύλαια και το Θησείο, στο οποίο θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς με ένα πολυθέαμα έκπληξη, το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα

Μεταξύ άλλων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει τη σκυτάλη στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ με το που μπει το 2018 στη σκηνή θα βρεθούν ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρίζα Ρίζου. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Παράλληλα, κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και πλατείες.

Κατεβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

Οι εκδηλώσεις «Λόγος 4» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσονται στο Summer Nostos Festival, που πραγματοποιείται σε διοργάνωση και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο για όλους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής...

«Η μουσική μου, το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ' απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας δεμένη αδιάσπαστα με λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες.»

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που προσμετρά 30 και πλέον χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι. Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 21:00