Χριστούγεννα στην Αθήνα

2017-12-05

"Η Αθήνα φέτος γιορτάζει όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν επισκεφθεί την Αθήνα 5.000.000 τουρίστες, ρεκόρ επισκεπτών, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης.

Με περισσότερες από 220 δωρεάν εκδηλώσεις για 34 μέρες η Αθήνα στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο μέλλον, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται η Πλατεία Συντάγματος - όπου την ερχόμενη Τρίτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα δώσει το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης -, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος - η οποία θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων - η πλατεία Ομονοίας, τα Προπύλαια και το Θησείο, στο οποίο θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς με ένα πολυθέαμα έκπληξη, το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα

Μεταξύ άλλων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει τη σκυτάλη στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ με το που μπει το 2018 στη σκηνή θα βρεθούν ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρίζα Ρίζου. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Παράλληλα, κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και πλατείες.

Κατεβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!