Χρ. Σπίρτζης: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία, τα εισιτήρια θα φθηνύνουν πολύ

2017-10-29

Συγγνώμη σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί για να πάρουν ηλεκτρονικές κάρτες για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών στο γεγονός ότι τα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως εξήγησε, η Αρχή ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει αίτηση μέσω διαδικτύου.

«Θέλαμε να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα, έπρεπε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γκισέ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι μπάρες στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι τα εισιτήρια «θα φθηνύνουν πολύ, όταν θα έχουμε καλύψει τις κλοπές και τη διαφυγή πόρων που γινόταν στις αστικές συγκοινωνίες». 

naftemporiki.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.