Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Μάχη» Μπακογιάννη-Δούκα για τον δήμο της Αθήνας

2023-10-09

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αντιμέτωποι θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή για την δημαρχία της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Μπακάκος, για τους έξι μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στους μισούς η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από σήμερα, ενώ στους άλλους μισούς θα απαιτηθεί β' γύρος την επόμενη Κυριακή.

Αναφορικά για την πόλη της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης με ενσωματωμένο το 100% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 41,35% με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με ποσοστό 14,20% που σημαίνει ότι οι δύο υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής, 15 Οκτωβρίου.

Μπορεί το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη από τον δεύτερο υποψήφιο να είναι μεγάλο αλλά δεν εξασφαλίζει το πολυπόθητο 43% την εκλογή του από τον πρώτο γύρο για τον Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η αποχή που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης το βράδυ της Κυριακής έξω από το κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά», αναφέρθηκε στην εβδομάδα που έρχεται και ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών στην Αθήνα, είπε πως θα απευθυνθεί σε όλους και σε κάθε γειτονιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», είπε συγκεκριμένα:

«Έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Και θέλω απόψε να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας, σε όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και των διαμερισμάτων. Όλοι δώσαμε την ψυχή μας, τους είμαι ευγνώμων και θέλω να ξέρουν ένα πράγμα: ότι αυτό το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί και είναι ταξίδι πενταετίας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, αλλά πάνω απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες εθελοντές. Αγόρια, κορίτσια, που πλαισίωσαν την προσπάθειά μας και μας έκαναν υπερήφανους.

Και βεβαίως θέλω να πω ένα πράγμα. Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων. Εγώ είμαι, και με την ψήφο σας θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

Και κατέληξε: «Την επόμενη εβδομάδα θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους. Κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Να μιλήσουμε για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της πόλης. Να μιλήσουμε για το μέλλον που έρχεται με ορμή. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ».

Λίγο αργότερα τον επισκέφτηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αγκάλιασε τον κ. Μπακογιάννη και δόθηκαν αμοιβαία συγχαρητήρια. «Έχουμε πέντε χρόνια να κάνουμε σπουδαία πράγματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσαν και οι δύο μαζί: «Τα καλύτερα έρχονται».

Δούκας: Να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για την πόλη μας

Από την πλευρά του, ο αντίπαλος του Κ. Μπακογιάννη, Χάρης Δούκας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή στον Β' γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», αφού αναφέρθηκε αρχικά στους συνεργάτες του, τους εθελοντές και όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους, στη συνέχεια είπε:

«Τους ευχαριστώ που πίστεψαν στο όνειρο, που έκαναν το αδύνατο δυνατό μόλις σε δύο μήνες. Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας.

Καλώ λοιπόν όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, ακόμη και όσους δεν ψήφισαν αυτή την Κυριακή, όλοι μαζί, ενωμένοι να δώσουμε αυτή την πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας. Θα νικήσουμε».

newsbomb.gr