Αυτό είναι το πρώτο 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Πόσο θα κοστίζει (ΕΙΚΟΝΕΣ)

2018-03-24

Το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι εκτυπωμένο σε μορφή 3D θα κάνει την εμφάνισή του στην αυτοκινητοβιομηχανία και πρόκειται να φέρει επανάσταση.

Η εταιρία ηλεκτροκίνητων οχημάτων XEV με έδρα την Ιταλία, συνεργάστηκε με την εταιρία Polymaker για την εκτύπωση ενός μικροσκοπικού οχήματος που ονομάζεται LSEV και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Πολιτισμού Τρισδιάστατης Εκτύπωσης στη Σαγκάη.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polymaker, Dr. Luo Xiaofan, δήλωσε ότι «το XEV είναι το πρώτο πραγματικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το αυτοκίνητο αξίζει 7.500 δολάρια, ζυγίζει μόλις 445 κιλά και μπορεί να εκτυπωθεί σε διάστημα τριών μόνο ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα όχημα μεγάλων επιδόσεων, καθώς η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 70χλμ/ωρα. Με μια μόνο φόρτιση αντέχει να διανύσει αποστάσεις 150 χλμ. Μπορεί να μην αποτελεί ιδανική επιλογή για μεγάλα ταξίδια, αποτελεί όμως ιδανική λύση για τις μετακινήσεις εντός της πόλης.

Με τη σφραγίδα των αυτοκινήτων του μέλλοντος το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μειώσει αισθητά τη χρήση πλαστικών εξαρτημάτων από 2.000 σε 57, γεγονός που το καθιστά πολύ ελαφρύτερο από τα παραδοσιακά οχήματα. Όλα τα ορατά μέρη του EV είναι εκτυπωμένα, εκτός από τα καθίσματα και τα τζάμια.

Η παραγωγή του προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

www.perierga.gr

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θέλοντας να βρεθεί κάποια λύση σε ένα θέμα που μεταλλάσσεται διαρκώς, διότι και η Airbnb εξελίσσεται και αλλάζει, έχει απευθύνει πρόσκληση προς μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, ώστε εκπρόσωποί τους να έρθουν στην Αθήνα και να συζητήσουν το ζήτημα με την...