Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε στο σπίτι μας

2017-11-28

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reportso «νικητής» του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας, το οποίο φέρεται ότι μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά. 

Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα. Βέβαια, σημειώνεται ότι το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα. 

Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν. Και φυσικά, να τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα 

Μπορεί η μέλισσα-δολοφόνος να μοιάζει πως έχει βγει από ταινία τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού, είναι όμως μια πραγματικότητα που ξεπήδησε από μια ταπεινή απόπειρα να αυξηθεί η παραγωγή μελιού πίσω στη δεκαετία του 1950.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «συγκρούονται» στο ΟΑΚΑ (19:00, CosmoteSport 4) στον 5ο τελικό της Basket League, με τον νικητή της «τιτανομαχίας» να πανηγυρίσει τον τίτλο.