Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε στο σπίτι μας

2017-11-28

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reportso «νικητής» του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας, το οποίο φέρεται ότι μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά. 

Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα. Βέβαια, σημειώνεται ότι το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα. 

Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν. Και φυσικά, να τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα 

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.