Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε στο σπίτι μας

2017-11-28

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reportso «νικητής» του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας, το οποίο φέρεται ότι μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά. 

Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα. Βέβαια, σημειώνεται ότι το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα. 

Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν. Και φυσικά, να τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα 

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.