Αυτά είναι τα drones της ΕΛ.ΑΣ. – Ξενάγηση στο κέντρο ελέγχου των αεροσκαφών – Βίντεο

2018-06-27

Τα μη στελεχομένα αεροσκάφη, drones, της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon. 

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί από το 2017 με αρμοδιότητες τις εναέριες περιπολίες, τον εντοπισμός αγνοουμένων ή κακοποιών, αλλά και συμμετοχή σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει έξι συνολικά drones, τρία μοντέλα spylite και τρία Thunder B.
«Ο σκοπός της υπηρεσίας είναι η από αέρος υποστήριξη των επίγειων αστυνομικών δυνάμεων με τη λήψη και μετάδοση εικόνας για οποιαδήποτε επιχείρηση. Έχουμε υποβοηθήσει επιτυχώς την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πέρσι και κυρίως στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου» δήλωσε ο διοικητής της υπηρεσίας, Άγγελος Κεντιστός.

Δείτε το βίντεο:

pentapostagma.gr

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.