«Αττικό ζωολογικό πάρκο» στη Θεσσαλονίκη θέλουν Τζιτζικώστας και Μπουτάρης

2018-06-21

Τη δημιουργία ζωολογικού κήπου έξω από τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός ζωολογικού κήπου αλλά όχι όπως τον ξέρουμε. Θέλουμε έναν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, στα πρότυπα του αντίστοιχου των Σπάτων Αττικής» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Coca-Cola 3E.

Βέβαια, εξήγησε ότι «για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος ζωολογικός κήπος θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ιδιωτική συμμετοχή, γιατί η αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα».

«Είμαστε σε μία πολύ αρχική φάση συζητήσεων, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών» έσπευσε να προσθέσει, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, άσκησε κριτική στο δασαρχείο, καθιστώντας σαφές πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το όλο εγχείρημα, επειδή το δασαρχείο «ζει στο δικό του βασίλειο» και δεν είναι δυνατή η συνεννόηση.

naftemporiki.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.