«Αττικό ζωολογικό πάρκο» στη Θεσσαλονίκη θέλουν Τζιτζικώστας και Μπουτάρης

2018-06-21

Τη δημιουργία ζωολογικού κήπου έξω από τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός ζωολογικού κήπου αλλά όχι όπως τον ξέρουμε. Θέλουμε έναν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, στα πρότυπα του αντίστοιχου των Σπάτων Αττικής» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Coca-Cola 3E.

Βέβαια, εξήγησε ότι «για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος ζωολογικός κήπος θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ιδιωτική συμμετοχή, γιατί η αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα».

«Είμαστε σε μία πολύ αρχική φάση συζητήσεων, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών» έσπευσε να προσθέσει, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, άσκησε κριτική στο δασαρχείο, καθιστώντας σαφές πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το όλο εγχείρημα, επειδή το δασαρχείο «ζει στο δικό του βασίλειο» και δεν είναι δυνατή η συνεννόηση.

naftemporiki.gr

Κοκκινίζει το θερμόμετρο της επιχειρηματικής σύγκρουσης στην ακτοπλοΐα με αφορμή τη δρομολόγηση από την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά, όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών Αντώνη Μανιαδάκη να...

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.