Αθήνα: Έως τις 15 Νοεμβρίου οι προτάσεις για δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία

2017-11-07

Την επόμενη Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων για δράσεις που θα υλοποιηθούν στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο 2018. 

Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος www.athensopenschools.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα και να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησής τους. 

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία Δήμου Αθηναίων» εφαρμόζεται σε 25 σχολεία, στα οποία έχουν διεξαχθεί όλο αυτό το διάστημα 300 διαφορετικές δράσεις, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 16.500 πολιτών όλων των ηλικιών.

Η ανοιχτή πρόσκληση για την κατάθεση προτάσεων απευθύνεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα (ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, κλπ.) τα οποία είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων, είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.
Ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία, με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς, που γίνονται στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και αφορούν όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προσφερόμενες δράσεις μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.