Αστεροσκοπείο Αθηνών: Μουσική βραδιά υπό τους ήχους της αρχαίας ελληνικής λύρας

2018-07-17

Ήχοι της αρχαίας ελληνικής λύρας συνδυάζονται με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα στη μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 19/7 στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον δίπλα από το ιερό των Νυμφών, σ' έναν από τους ιερούς λόφους της αρχαίας Αθήνας, τον λόφο των Νυμφών όπου εδράζει το Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Τη μουσική διαδρομή από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι την παραδοσιακή και σύγχρονη, ερμηνεύουν οι Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαιοελληνική λύρα, τραγούδι), Βασιλική Παπαγεωργίου (τραγούδι, μαντολίνο, κρουστά) και Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο).

Στο τέλος της μουσικής εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον θερινό ουρανό από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 23.00.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ και είναι απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. 

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.