Art for Change: Έρχεται το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ τέχνης

2020-04-23

Το Project M.A.G. προσκαλεί δημιουργούς από το ευρύτερο καλλιτεχνικό φάσμα να συμμετέχουν στο πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ τεχνών και δράσεων, με τίτλο «Art for Change».

Το πρωτοποριακό project M.A.G. ανακοινώνει για 1η φορά ένα διαδικτυακό Φεστιβάλ «Art for Change» που θα έχει σαν κεντρικούς άξονές του 5 διαφορετικούς τομείς τεχνών και δράσεων ...

Το φεστιβάλ

Σε συνεργασία με χώρους και άλλους φορείς, όπως το ItravelPoetry & Athens Art, που υποστηρίζουν τις τέχνες ανοιχτά και προς όλες τις κατευθύνσεις δίνει τη δυνατότητα σε ζωγράφους (εικαστικούς από όλο τον χώρο της ζωγραφικής και Street art), φωτογράφους, συγγραφείς, μουσικούς και σχήματα ή καλλιτέχνες μεμονωμένα από τις παραστατικές τέχνες να διαγωνιστούν ανοιχτά μέσω των έργων τους και να διεκδικήσουν έπαθλα συμβολικής αλλά και εξέχουσας σημασίας .....

Χώρος ψηφιακών, καλλιτεχνικών συναθροίσεων

Βασικός στόχος η δημιουργία ενός διαδικτυακού φεστιβάλ («Art for Change») για 1η φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με δυνατότητες συμμετοχής σε όλο τον και από όλο τον κόσμο, διεύρυνσης των ήδη ανοιχτών πεδίων των τεχνών. Κατ' επέκταση του φεστιβάλ οι συμμετέχοντες - «νικητές» θα έχουν την ευκαιρία πέραν των επάθλων να δείξουν το έργο τους σε ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ επίγειο που θα στηθεί μετά την ολοκλήρωση του διαδικτυακού μέρους σε πραγματικούς χώρους ... Αποτέλεσμα να γίνει σημείο διαδικτυακών καλλιτεχνικών συναθροίσεων ο χώρος του Project M.A.G.- The art social network και η πραγματική δικτύωση όλων των ενδιαφερόμενων μεταξύ τους (καλλιτέχνες - φορείς - συλλέκτες - διοργανωτές - οπαδοί - χώροι τεχνών).

Ο διαγωνισμός

Το ξεχωριστό κάλεσμα στον κάθε καλλιτέχνη θα γίνει πάνω στον τομέα που ασχολείται και συντελεί στη δημιουργία προφίλ στη νεοσύστατη πλατφόρμα https://www.musicartmagazine.com όπου και θα πρέπει να ανεβάσει τα έργα του (πίνακες - φωτογραφίες - έργα θεατρικά - χορευτικά - συγγραφές- συλλογές - τραγούδια - μελωδίες - συνθέσεις) και σε ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα θα μπορεί ο κόσμος να ψηφίζει το εκάστοτε προφίλ που του φαίνεται πιο ενδιαφέρον και του αρμόζει (μπορεί να ψηφίζει σε κάθε κατηγορία αρκεί ο καλλιτέχνης να έχει δηλώσει μόνο μία κατηγορία για το έργο του).

*Τα έπαθλα και οι δράσεις θα ανακοινωθούν ξεχωριστά. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.