Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς με απόφαση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

2018-03-27

Την απόσυρση, επί του παρόντος, του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου, όπως είπε, να επανεξεταστούν διάφορα ζητήματα.

Σφοδρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στον νόμο για τα ζώα συντροφιάς

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει με ανάρτησή του στο twitter την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια. «Το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς είναι άλλη μια απόδειξη της προχειρότητας και της παροιμιώδους ανικανότητάς της και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. Θα έχω σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων», αναφέρει.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στόχαστρο και των πολιτών και φιλοζωϊκών οργανώσεων, που κάνουν λόγο για σωρεία παράλογων διατάξεων τόσο για τα δεσποζόμενα ζώα όσο και για τα αδέσποτα.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε ανοικτή επιστολή, η οποία αναρτήθηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα της , εκφράζει την διαμαρτυρία της για το σχέδιο νόμου του υπουργείου.

Όπως σημειώνει είναι: «Ένα σχέδιο νόμου παρανοϊκό, αήθες,αντισυνταγματικό, αντί ευρωπαϊκό , αντί φιλοζωικό,αντί-εθελοντικό, και αντί-ρεαλιστικό.

Ένα νομοσχέδιο καταδίκης των ζώων , που θα πλημμυρίσει με χιλιάδες ακόμη αδέσποτα την χώρα.

Ο υπουργός που νομιμοποίησε τις σφαγές χιλιάδων ζώων χωρίς αναισθησία δεν μπορεί να μιλά για προστασία των ζώων και πολύ περισσότερο να σχεδιάζει νόμους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που μήνες τώρα συγκαλύπτει τις απαράδεκτες πρακτικές και απόψεις του υπουργού της,σιωπώντας ένοχα χάριν πολιτικών ισορροπιών της είναι απόλυτα και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη σε χιλιάδες πολίτες της χώρας μας και σε εκατομμύρια της Ε.Ε., στην οποία -θυμίζουμε- ότι ανήκουμε .

Η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος είναι η μόνη ηθική και αποδεκτή λύση και η οικοδόμηση ενός νέου αποτελεσματικού ως προς τον περιορισμό των αδέσποτων έως την εξάλειψή τους πάντα με γνώμονα τον σεβασμό προς τα ζώα , ρεαλιστικού , πολιτισμένου και σύγχρονου ,ευρωπαϊκής κατεύθυνσης αλλά και με σεβασμό προς τους χιλιάδες εθελοντές έλληνες πολίτες που καθημερινά χρόνια τώρα δίνουν με πλήρη ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση ένα αγώνα άνισο μεν στηριγμένο δε σε αξίες και ιδανικά για τα ζώα και τον άνθρωπο».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε με ενημερωτικό σημείωμα στις επικρίσεις τις οποίες εξέφρασε με επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Ανακοίνωση δήμου Αθηναίων για την απόσυρση του νομοσχεδίου

Για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, που υποχρεώθηκε σε απόσυρση του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια κάνει λόγο ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του. «Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποσύροντας το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα. Το νομοσχέδιο ως μνημείο συγκεντρωτισμού, άγνοιας του ζητήματος και προχειρότητας δεν γινόταν παρά να αποσυρθεί. Η φροντίδα των ζώων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες».

Newsroom Αθήνα 9.84

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.