Απολέπιση προσώπου: Κάθε πότε & πώς πρέπει να γίνεται

2017-12-11

Η απολέπιση προσώπου είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου.

Η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι το βράδυ πριν κοιμηθείτε και τα βήματα για καλύτερο αποτέλεσμα είναι τα εξής:

- Αφού κάνετε ντεμακιγιάζ και σκουπίσετε το πρόσωπό σας, βρέχετε τα δάχτυλά σας με νερό και βάζετε απολεπιστικό προϊόν σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού.

- Τρίβετε το πρόσωπό σας με τα δάχτυλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

- Οι περιοχές που απολεπίζετε με τη σειρά είναι: Μέτωπο - κρόταφοι, μύτη - μάγουλα - ζυγωματικά, πηγούνι - σαγόνι.

- Αποφεύγετε την περιοχή των ματιών και δεν ξεπερνάτε τα 5 λεπτά.

- Όταν απορροφηθεί το νερό και δεν γλιστράει το προϊόν στο πρόσωπο, βρέχετε ξανά τα χέρια και τρίβετε κυκλικά, αυτή τη φορά με τις παλάμες, ασκώντας ήπια πίεση (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε αυτήν την κίνηση).

- Στη συνέχεια, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρύνετε τους κόκκους του απολεπιστικού.

- Τέλος, απλώνετε ένα αντιγηραντικό σέρουμ ή μια θρεπτική κρέμα νύχτας.

Η απολέπιση είναι καλό να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, αν έχετε κανονικό / μεικτό / λιπαρό δέρμα, με εμφανείς πόρους.

Αν έχετε ξηρό / ευαίσθητο, χρειάζεται προσοχή. Δεν τρίβετε με δύναμη και περιορίζετε τις επαναλήψεις σύμφωνα με την αντίδραση του δέρματος.
Επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν κόκκους και οξέα φρούτων (AHA, π.χ. γλυκολικό οξύ), οι οποίες διεγείρουν πιο έντονα την κυτταρική ανανέωση.

οnmed.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.