Απολαύστε σπάνιες μεταπολεμικές ελληνικές ταινίες εντελώς δωρεάν

2020-05-01

Η «Ταινιοθήκη στο Σπίτι» συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές και πλέον το μενού έχει μεταπολεμικό ελληνικό σινεμά και σπάνια ντοκιμαντέρ.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια αντιπροσωπευτική επιλογή ταινιών από τον μεταπολεμικό κινηματογράφο της χώρας μας, καλύπτοντας το διάστημα μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Όπως και το προηγούμενο αφιέρωμα στο προπολεμικό ελληνικό σινεμά, κάθε ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο.

Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Μαΐου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Σάββατο 2 Μαΐου: «Γράμμα από το Σαρλερουά» του Λάμπρου Λιαρόπουλου (1965).

Σάββατο 2 Μαΐου: «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου (1956).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Το Στρώμα της Καταστροφής» του Κώστα Βρεττάκου (1980).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Η Διάσωση του Μνημείου» του Κώστα Βρεττάκου (1987).

Παρασκευή 8 Μαΐου: «Το Νησί της Σιωπής» της Λίλας Κουρκουλάκου (1958).

Δευτέρα 11 Μαΐου: «Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου (1954).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι» στο επίσημο site της Ταινιοθήκης...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.