Απολαύστε σπάνιες μεταπολεμικές ελληνικές ταινίες εντελώς δωρεάν

2020-05-01

Η «Ταινιοθήκη στο Σπίτι» συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές και πλέον το μενού έχει μεταπολεμικό ελληνικό σινεμά και σπάνια ντοκιμαντέρ.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια αντιπροσωπευτική επιλογή ταινιών από τον μεταπολεμικό κινηματογράφο της χώρας μας, καλύπτοντας το διάστημα μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Όπως και το προηγούμενο αφιέρωμα στο προπολεμικό ελληνικό σινεμά, κάθε ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο.

Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Μαΐου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Σάββατο 2 Μαΐου: «Γράμμα από το Σαρλερουά» του Λάμπρου Λιαρόπουλου (1965).

Σάββατο 2 Μαΐου: «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου (1956).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Το Στρώμα της Καταστροφής» του Κώστα Βρεττάκου (1980).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Η Διάσωση του Μνημείου» του Κώστα Βρεττάκου (1987).

Παρασκευή 8 Μαΐου: «Το Νησί της Σιωπής» της Λίλας Κουρκουλάκου (1958).

Δευτέρα 11 Μαΐου: «Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου (1954).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι» στο επίσημο site της Ταινιοθήκης...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.