Απολαύστε σπάνιες μεταπολεμικές ελληνικές ταινίες εντελώς δωρεάν

2020-05-01

Η «Ταινιοθήκη στο Σπίτι» συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές και πλέον το μενού έχει μεταπολεμικό ελληνικό σινεμά και σπάνια ντοκιμαντέρ.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια αντιπροσωπευτική επιλογή ταινιών από τον μεταπολεμικό κινηματογράφο της χώρας μας, καλύπτοντας το διάστημα μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Όπως και το προηγούμενο αφιέρωμα στο προπολεμικό ελληνικό σινεμά, κάθε ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο.

Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Μαΐου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Σάββατο 2 Μαΐου: «Γράμμα από το Σαρλερουά» του Λάμπρου Λιαρόπουλου (1965).

Σάββατο 2 Μαΐου: «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου (1956).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Το Στρώμα της Καταστροφής» του Κώστα Βρεττάκου (1980).

Τρίτη 5 Μαΐου: «Η Διάσωση του Μνημείου» του Κώστα Βρεττάκου (1987).

Παρασκευή 8 Μαΐου: «Το Νησί της Σιωπής» της Λίλας Κουρκουλάκου (1958).

Δευτέρα 11 Μαΐου: «Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου (1954).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι» στο επίσημο site της Ταινιοθήκης...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.