Από τη Δευτέρα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ

2018-04-20

Από τα μεσάνυχτα τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου η κατάθεση του ν/σ που προβλέπει την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής με τις μονάδες παραγωγής Νο 3 & Νο 4 της Μεγαλόπολης, καθώς και την Μελίτη στη Φλώρινα μαζί με τη δεύτερη άδεια παραγωγής, οδηγεί σε χρεωκοπία τη ΔΕΗ, αφού χάνει ένα μεγάλο έσοδο μιάς και οι μονάδες, αυτές είναι από τις πιο καινούργιες με αποτέλεσμα να εισέρχονται πρώτες στο Ηλεκτρικό σύστημα για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Έτσι, λοιπόν, η ΔΕΗ δε χάνει μόνο το 40%, αλλά πολύ περισσότερο αφού στερείται το πιο παραγωγικό μέσο λειτουργίας της, ενώ δεν αγνοούνται τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων που προκύπτουν, αφού χάνονται θέσεις εργασίας αλλά και οι συνάδελφοι που θα βρεθούν στον ιδιώτη θα έχουν άλλο κανονισμό εργασίας» τονίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απευθύνει κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή και αντίσταση «προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους, αφού θα συμπαρασύρει τις θέσεις εργασίας σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ, καθώς και την βιωσιμότητα του Ομίλου ΔΕΗ».

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.