Από Μάρτιο το εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας

2017-11-28

Μετάθεση για τον προσεχή Μάρτιο παίρνει η κατασκευή του πρώτου outlet εμπορικού κέντρου που θα κατασκευαστεί στο κέντρο της Αθήνας.
Η επένδυση αφορά το εμπορικό ακίνητο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται μεταξύ άλλων το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι η κατασκευή του εκπτωτικού χωριού θα ολοκληρωνόταν το φθινόπωρο, εντούτοις διάφορα διαδικαστικά εμπόδια, παρατείνουν το χρόνο ολοκλήρωσης του.

Πρόκειται για το πρώτο outlet εμπορικό κέντρο που θα λειτουργήσει εντός του κέντρου - καθώς τα υπόλοιπα βρίσκονται στις παρυφές του αστικού ιστού και θα είναι συνολικής επιφάνειας 8.000 τετραγωνικών μέτρων.Εντός του εμπορικού κέντρου θα λειτουργούν περί τα 50 καταστήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία των μισθώσεων προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς πολλές αλυσίδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να έχουν παρουσία εντός του εμπορικού.

Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει καλή συγκοινωνιακή πρόσβαση, βρίσκεται στα όρια του δακτυλίου και διαθέτει και έξι υπόγεια επίπεδα parking όπου μπορούν να σταθμεύσουν 800 αυτοκίνητα.

Η μετατροπή του εμπορικού κέντρου Capitol σε εκπτωτικό χωριό, βασίστηκε στο γεγονός ότι η αγορά των δομημένων εμπορικών χώρων πάει πολύ καλύτερα από τις «εμπορικές πιάτσες» καθώς και επίσης ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των εμπορικών αλυσίδων καθώς τους δίνει την δυνατότητα να «ξεστοκάρουν».Εκτιμήσεις του ομίλου Χαραγκιώνη, αναφέρουν ότι κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εμπορικού κέντρου θα περάσουν τις πύλες του πάνω από 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Εκτός από το νέο εκπτωτικό χωριό, ο Όμιλος Χαραγκιώνη, βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης και των υπολοίπων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του, μελετώντας διάφορες επενδυτικές προτάσεις.Στελέχη της αγοράς, εκτιμούν ότι η δημιουργία του πρώτου εμπορικού εκπτωτικού χωριού θα προκαλέσει ισχυρές ανακατατάξεις στον εμπορικό χάρτη του κέντρου και θα προκαλέσει ισχυρές πιέσεις στους ισχυρούς παίκτες της αγοράς.

δείτε ακόμα:

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει. Ο θρυλικός & μεγαλύτερος σύλλογος ιδιοκτήτων Ferrari της Ρώμης PASSIONE ROSSA τιμώντας τα 70 χρόνια της Ιταλικής Φίρμας επέλεξε αποκλειστικά & χάρισε απλόχερα την αίγλη δεκάδων Ιταλίδων καλλονών στο πολυτελές ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.

Την εξαγορά της πλειοψηφίας (90%) των μετοχών της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, μέλους του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, ανακοίνωσε σήμερα η Μότορ Όιλ, κίνηση με την οποία ο διυλιστηριακός όμιλος εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο ανάπτυξης της αλυσίδας Spar στην ελληνική αγορά. Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επιστροφής στη χώρα μας, η ομάδα που «τρέχει» το project εργάζεται πυρετωδώς για να υλοποιήσει τη στρατηγική επέκτασης της ολλανδικής εταιρείας επί ελληνικού εδάφους και να «στήσει» ένα δίκτυο, με κοινή ταυτότητα και την ίδια...