Από 21 Οκτωβρίου ταξιδεύουμε στην εποχή των Παγετώνων (vid)

2017-10-17

Από τις 21 Οκτωβρίου στον "Ελληνικό Κόσμο" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ταξιδεύουμε στην εποχή των Παγετώνων, μέσω μίας νέας διαδραστικής έκθεσης και μίας εικονικής περιήγησης στο "κατεψυγμένο" παρελθόν, παρέα με ένα μωρό μαμούθ.

12.000 χρόνια πριν. Η τελευταία εποχή των Παγετώνων φτάνει σιγά - σιγά στο τέλος της. Στη Γη, μαζί με τους πρώτους ανθρώπους, κατοικούν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε στα γιγαντιαία χνάρια τους και να ανακαλύψετε τον κόσμο τους;

Ανακαλύψτε τα μοναδικά αυτά ζώα σε πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, μέσα στη συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική αυτή έκθεση.

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης, "ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ", θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12 χιλιάδες χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.

Πώς κατάφερναν τα γιγαντιαία θηλαστικά να επιβιώνουν στο πολικό ψύχος των παγετώνων; Με τι τρέφονταν; Ποια είδη άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω των συνθηκών; Ποια είδη προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και εξελίχθηκαν στις σημερινές πολικές αρκούδες, καφέ αρκούδες, ελέφαντες, τίγρεις, ρινόκερους κ.λ.π; Πώς ήταν η περίοδος που μαμούθ και άνθρωποι συνυπήρξαν;

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα σπονδυλοζώων και άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα από τη χώρα μας και το εξωτερικό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ταινία Θόλου ΙCE AGE

Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία της "ΘΟΛΟΥ" Εικονικής Πραγματικότητας, "Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων" με ένα συνδυαστικό εισιτήριο.

Μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, παρέα με τη μικρή Λιούμπα, το μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας -σήμερα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο. Με τη συναρπαστική αφήγηση του Φάνη Μουρατίδη.

Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων ' Trailer

Περισσότερες πληροφορίες

  • Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη: 09:00 - 13:30, Παρασκευή: 09:00 - 20:00, Σάββατο: 11:00 - 16:00, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Δευτέρα: Κλειστά
  • Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€, Σχολικό εισιτήριο: 6€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25€
  • Συνδυαστικά εισιτήρια (έκθεση & προβολή ταινίας): Συνδυαστικό εισιτήριο: 10€, Σχολικό συνδυαστικό εισιτήριο: 9€, Οικογενειακό συνδυαστικό εισιτήριο 4 ατόμων: 35€ [Ημέρες και Ώρες προβολών: Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακο 11:00, 13:00 και 15:00]
  • Προπώληση εισιτηρίων: Στην υποδοχή του μουσείου, Πειραιώς 254, Ταύρος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 212 254 0000
  • Πρόσβαση: Λεωφορεία 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) και 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ), ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του