Απινιδωτές σε 29 σημεία της Λάρισας

2018-04-03

Σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στα θέατρα, σε χώρους άθλησης, σε 29 συνολικά σημεία μέσα στην πόλη τοποθετούνται απινιδωτές. Οι Λαρισαίοι θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς όταν βρίσκονται για παράδειγμα σε μια πολιτιστική εκδήλωση.

«Για κάθε χώρο έχουν εκπαιδευτεί δύο εργαζόμενοι σε αυτόν, ενώ το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού και των πολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Παράλληλα, 4.500 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί από το 2016 στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση απινιδωτή. Η τοποθέτηση των απινιδωτών για την αντιμετώπιση των καρδιακών επεισοδίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει» και στοχεύει στην εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού μέσα στο 2018.

Πολλά από τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι απινιδωτές είναι αθλητικοί χώροι καθώς είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή αγώνων, «ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας το οποίο και εισακούστηκε», υπογραμμίζουν από τη δημοτική αρχή.

Zωή Παρμάκη (Ελευθερία)

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.