Απινιδωτές σε 29 σημεία της Λάρισας

2018-04-03

Σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στα θέατρα, σε χώρους άθλησης, σε 29 συνολικά σημεία μέσα στην πόλη τοποθετούνται απινιδωτές. Οι Λαρισαίοι θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς όταν βρίσκονται για παράδειγμα σε μια πολιτιστική εκδήλωση.

«Για κάθε χώρο έχουν εκπαιδευτεί δύο εργαζόμενοι σε αυτόν, ενώ το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού και των πολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Παράλληλα, 4.500 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί από το 2016 στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση απινιδωτή. Η τοποθέτηση των απινιδωτών για την αντιμετώπιση των καρδιακών επεισοδίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει» και στοχεύει στην εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού μέσα στο 2018.

Πολλά από τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι απινιδωτές είναι αθλητικοί χώροι καθώς είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή αγώνων, «ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας το οποίο και εισακούστηκε», υπογραμμίζουν από τη δημοτική αρχή.

Zωή Παρμάκη (Ελευθερία)

Μελέτη που έγινε από τον Δρ. Επαμεινώνδα Φούντα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διαπίστωσε ότι τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κάθε βράδυ έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μια μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους, δείχνει ότι το αλκοόλ βλάπτει από την πρώτη σταγόνα. Και είναι υπεύθυνο για περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από ό, τι αναμενόταν. Αυτό αποδεικνύεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet (GBD Alcohol Colaborators, 2018).

"Οι εξελίξεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική δυστυχώς δημιούργησαν σοβαρές απώλειες σε ζωές, περιουσίες και ολόκληρες κοινότητες. Από εκείνο το βράδυ έχουμε γίνει θεατές, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά, όλων αυτών των δυσάρεστων εικόνων και των σκηνών που διαδραματίζονται στις πληγείσες περιοχές, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.