ΑΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

2017-11-09

Άλλοι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο ANT1 και ο Alpha προστέθηκαν στην λίστα με εκείνους που έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές και οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ήδη στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάϊ και Star αλλά και η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, τόσο κατά του αριθμού των αδειών που θα δοθούν, συνολικά επτά, όσο και για την τιμή εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι σχετικές αποφάσεις, ως αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ άλλων υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά. Παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

athina984.gr