ΑΝΤ1: Φουντώνει ο κίνδυνος για περικοπές και απολύσεις

2018-04-24

Καυτό προβλέπεται να είναι το ερχόμενο καλοκαίρι για το κανάλι του Αμαρουσίου και τους εργαζομένους του αφού το PLAN B δεν τους βγαίνει...!

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit.gr το «πάγωμα» στο πρόγραμμα που έκαναν από την αρχή του χρόνου είχε αποτέλεσμα ο ΑΝΤ1 να σημειώσει πτώση στις πτήσεις του στους πίνακες τηλεθέασης, ενώ η διοίκηση έκρινε πως πρέπει να προχωρήσουν σε απολύσεις και περικοπές μισθών. Τόσο το «πάγωμα» όσο και το «σχέδιο περικοπών» ήταν και από τους βασικούς λόγους του «διαζυγίου» με τον Γιάννη Λάτσιο, αλλά μετά την αποχώρησή του από το σταθμό του Αμαρουσίου και προκειμένου να... ηρεμήσουν την κατάσταση αποφάσισαν να προχωρήσουν στο εναλλακτικό σχέδιο του «ορθολογισμού δαπανών». Έτσι ζητήθηκε από όλα τα τμήματα να επαναπροσδιορίσουν τα έξοδά τους ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες μου τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για το PLAN B δεν ήταν τα επιθυμητά βάζοντας έτσι πάλι στο τραπέζι τις περικοπές σε μισθούς και απολύσεις.

Επίσης αξίζει να αναφέρω ότι στη διεθνή έκθεση τηλεοπτικών προγραμμάτων MIPTV που έγινε στις αρχές του μήνα στις Κάννες ο ΑΝΤ1 έδωσε πολλά χρήματα για να αποκτήσει κάποια ακριβά concept, όπως το «Ninja Warrior», για την επόμενη σεζόν γεγονός που επιβάλλει ακόμα περισσότερο την... οικονομία με άλλους τρόπους. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο «ορθολογισμός δαπανών» δεν έφερε τα απαιτούμενα αποτελέσματα η «οικονομία» θα γίνει κατά τον... παραδοσιακό τρόπο, τουτέστιν περικοπές σε μισθούς και προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου υπάρχει η σκέψη και για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Από την άλλη μεριά βέβαια σύντομα, μέσα στον Μάιο, ο ΑΝΤ1 βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές με σκοπό να βγάλει φρέσκο πρόγραμμα στο prime timeτου. Αν όμως δεν έχει την ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό ώστε να καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα προβλέπεται ότι θα θέσουν σε εφαρμογή το... κακό σενάριο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 να ζήσουν ένα πολύ καυτό καλοκαίρι...!

newsit.gr

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.