Ανοίγει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας

2017-11-10

Ανοίγει την Κυριακή τις πύλες του το κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» για 100 παιδιά, τα οποία θα διδάσκονται ουρντού, αγγλικά και αραβικά, ενώ την ίδια ώρα οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Η αντιδήμαρχος για το Παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τις Ντάμες Σπαθί και τόνισε ότι «παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν, το σχολείο θα ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα».

«Ξεκινούν την Κυριακή και είμαστε και εμείς πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που δώσαμε αυτή την άδεια από το δημοτικό μας συμβούλιο προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να μάθουν τη γλώσσα τους, είπε η αντιδήμαρχος Μαρία Ηλιοπούλου. Τα παιδιά που την εβδομάδα πάνε στο σχολείο το ελληνικό, τις Κυριακές, βεβαίως, επιβάλλεται να μάθουν την γλώσσα τους... Οι δε μαμάδες τους που θέλουν να επικοινωνούν με τις δασκάλες των παιδιών τους θα μάθουν ελληνικά. Βέβαια συναντήσαμε κάποιες αντιδράσεις. Το εμπόδισαν συμπολίτες μας που φαίνεται θεωρούν ότι δεν έχουν δικαίωμα οι άλλοι άνθρωποι στη ζωή. Αλλά δεν θα τους περάσει».

Αθήνα 9.84

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.