Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 6 Μαΐου με ενδιάμεσες εκπτώσεις!

2018-05-04

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018 και θα ισχύουν για λίγο ακόμα! Την Κυριακή 6 Μαΐου τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά.

Μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου θα ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018. Την Κυριακή 6 του μήνα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα, θα λειτουργούν προαιρετικά, από τις 11.00 έως τις 20.00.

Τι πρέπει να προσέξουν έμποροι και καταναλωτές για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι έμποροι. «Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων απαραίτητη είναι η αναγραφή της παλαιάς και νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση.Επίσης, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες. Συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η ΕΣΕΕ από την γενική γραμματεία Εμπορίου, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τακτικές χειμερινές εκπτώσεις διαπιστώθηκε το εξής... Πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές. Αντιθέτως, καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.

Όμως «αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης» όπως σημειώνει η συνομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι ελεγκτικές αρχές της γενικής γραμματείας Εμπορίου, αντιλαμβανόμενες ότι δεν υπάρχει κανείς δόλος εξαπάτησης του καταναλωτή, έχουν προχωρήσει μόνο σε απλές συστάσεις. Ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για πάντα.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.