Ανακαινίσεις σε σχολεία του δήμου Αθηναίων

2020-04-23

Πιο όμορφα και πιο λειτουργικά γίνονται τα σχολεία της πόλης με την ανάπλαση των προσόψεων και των αύλειων χώρων στις οποίες προχωράει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι τα κτίρια παραμένουν κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σχολεία, υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της αντιδημαρχίας Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών με ευθύνη του αντιδημάρχου Γιώργου Αποστολόπουλου, έχουν στόχο την αναβάθμιση των χώρων που καθημερινά περνούν αρκετές ώρες μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές. Χώρων που είτε χρειάζονται διορθώσεις, λόγω της φθοράς από τον χρόνο είτε πρέπει να αναβαθμιστούν για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Το πρόγραμμα των αναπλάσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και βαψίματος προσόψεων, διόρθωση των φθαρμένων δαπέδων, επανατοποθέτηση του επιδαπέδιου υλικού στα γήπεδα εντός των σχολείων και διαγράμμισή τους αλλά και δημιουργία νέων γηπέδων.

«Ο στόχος είναι δεδομένος και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητα στην Αθήνα όταν όλοι θα βγούμε από το σπίτι. Είναι μοναδική ευκαιρία να βρουν καλύτερα από πριν τα σχολεία τους οι μαθητές. Τώρα, βάζουμε τη φροντίδα στα σχολεία και περιμένουμε να προστεθούν οι παιδικές φωνές» δηλώνει με αφορμή τις αναπλάσεις στα σχολεία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σχολικά συγκροτήματα που μέχρι σήμερα έχουν γίνει παρεμβάσεις (ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα) είναι τα εξής:

  • 70ο Δημοτικό (ΑΚΡΟΠΟΛΗ)
  • 94ο Δημοτικό (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)
  • 173ο Δημοτικό (ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ)
  • 6ο Γυμνάσιο - 6ο Λύκειο - 3ο Εσπερινό (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)
  • 49ο Λύκειο (ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ)
  • 68ο Γυμνάσιο (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)
  • 2o Πειραματικό Λύκειο (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.