Άμεση η παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ στις πληγείσες περιοχές

2017-11-15

Σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους και τους αρμόδιους φορείς των περιοχών που επλήγησαν στη Δυτική Αττική βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες που έχουν προκύψει εξαιτίας των φονικών πλημμυρών.

Ο κ. Πατούλης από την Κύπρο που βρίσκεται στην Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, επιστρέφει εσπευσμένα, προκειμένου απόψε το βράδυ να μεταβεί με κλιμάκιο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στην περιοχή.

Ήδη, με εντολή του, έχει τεθεί σε ετοιμότητα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, ενώ έχουν μεταβεί επιτόπου στις πληγείσες περιοχές τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης και Β. Σιώμος, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τις εξελίξεις και να συμβάλουν στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας όπου απαιτείται.

Ο κ. Γ. Πατούλης, ως δήμαρχος Αμαρουσίου, έχει αποστείλει στην περιοχή όχημα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων, ενώ έχει μεταβεί επί τόπου και κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αντίστοιχη υλικοτεχνική βοήθεια έχει αποσταλεί και από τον ΣΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους Μεγαρέων και Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε για τα τραγικά γεγονότα: «Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συναδέλφους των δήμων της Αττικής να διαθέσουν μηχανήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην άμεση αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την βιβλική καταστροφή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Μεταφέρω την έκκληση των δήμων προς τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για ταχύτερη αποκατάσταση των δικτύων τους στις περιοχές που επλήγησαν». 

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.