Αλλάζει πρόσωπο η πλατεία Αγ. Παντελεήμονα

2018-05-08

Σε τίποτα δε θυμίζει πλέον η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα την παλιά εικόνα της παραμελημένης περιοχής με έντονα τα στοιχεία της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης ακροδεξιών στοιχείων.

Η ανάπλαση έχει δώσει ήδη νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο δήμος Αθηναίων προσβλέπει στην επιστροφή κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για να τους δελεάσει.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ικανοποιημένοι καθώς, όπως αναφέρουν, ικανοποιήθηκε ένα από τα βασικά αιτήματά τους. Αυτό της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στις οδούς Πιπίνου, Αλκιβιάδου και Αγορακρίτου.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κυριαρχούσε η παράνομη στάθμευση, με πιο συχνή την εικόνα των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, που εμπόδιζαν όχι μόνο την κυκλοφορία, αλλά και τη διέλευση πεζών.

Με την διάπλατυνση των πεζοδρομίων, αλλάζει η εικόνα, καθώς στους τρεις δρόμους γύρω από την πλατεία υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι στάθμευσης. Κι όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων πλακών μειώθηκε ο αριθμός ατυχημάτων, που σημειώνονταν συχνά με ηλιωμένους.

Τα έργα θα δώσουν πνοή στην πλατεία

Στα έργα, τα οποία βρίσκονται περίπου ένα μήνα πριν από το στάδιο ολοκλήρωσής τους, περιλαμβάνονται: Δυο ορθογώνια συντριβάνια (ένα από την πλευρά της Αχαρνών και ένα προς την οδό Αλκιβιάδου), η φύτευση 33 φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων, η συντήρηση και ανάδειξη των δύο αγαλμάτων (του Επαίτη Λουκά Δούκακαι του μητροπολίτη Σεβαστιανού του δημιουργού Βασιλείου) της πλατείας, οι ράμπες ανάπηρων.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ οι κολώνες και να ανάψουν οι νέες λάμπες τύπου led που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Επίσης, σε όλα τα νέα παρτέρια της πλατείας θα εγκατασταθεί
προκατασκευασμένος χλοοτάπητας, ενώ προβλέπεται μια σωστή και αρμονική χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία.

«Θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής. Η πλατεία θα προσελκύσει νέο κόσμο, ενδεχομένως νέες επενδύσεις σε μαγαζιά και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή», τονίζει ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.200.000 ευρώ που προήλθαν από κονδύλια του δήμου. Ωστόσο, το τελικό ποσό μετά την έκπτωση ανέρχεται περίπου στο μισό εκατομμύριο, ενώ ο δήμος προσδοκά να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

athens984.gr

δες τις μοναδικές προσφορές του Escape Delivery για καφέ, σάντουιτς, πίτσες και άλλα πολλά! Πάντα με σταθερή ποιότητα και σταθερές τιμές! Κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να δεις τον νέο μας κατάλογο!!! 

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.