Αλλαγές για το χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς – Έρχονται οι ανέπαφες πληρωμές

2023-09-19

Οι ανέπαφες συναλλαγές στα μέσα μεταφοράς αναμένεται να δρομολογηθούν ταυτόχρονα με την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων.

Παρελθόν θα αποτελεί στο απώτερο μέλλον η χρήση του χάρτινου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος είναι η χρήση του χάρτινου εισιτηρίου να περιοριστεί σημαντικά και η επιβίβαση των πολιτών να γίνεται ανέπαφα, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα smartphones και οι τραπεζικές κάρτες.

Η αρχή θα γίνει από την Αττική, με τις δυνατότητες που εξασφαλίζει το e-ticket του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Μέσω του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), οι τραπεζικές κάρτες των πολιτών θα λειτουργούν ως εισιτήριο, είτε στη φυσική τους μορφή είτε ενσωματωμένες στο κινητό τηλέφωνο.

Οι ανέπαφες συναλλαγές σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, αναμένεται να δρομολογηθούν ταυτόχρονα με την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και την παραλαβή – σε πρώτη φάση – 650 νέων οχημάτων μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικών και φυσικού αερίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, έδωσε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, μιλώντας στο Fortune Greece.

Το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών θα εφαρμοστεί αρχικά στα λεωφορεία του αεροδρομίου έως τα τέλη του 2023, με στόχο να εφαρμοσθεί παντού έως την άνοιξη του 2024.

Το σύστημα θα είναι σε θέση να χρεώνει στους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, χρεώνοντας τον τραπεζικό λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με την κάθε κάρτα.

Πάντως, το χάρτινο εισιτήριο δεν θα καταργηθεί και θα συνεχίσει να αποτελεί εναλλακτική επιλογή για όσους δεν έχουν λύση. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή του νέου συστήματος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της λαθρεπιβίβασης.

fortunegreece.com

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.