Αλ.Τσίπρας: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα μία ακόμη απόδειξη της εξόδου από την κρίση

2017-11-13

- Σε επίσημη δήλωση για το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας - Νωρίτερα σήμερα, η Θεανώ Φωτίου τόνισε πως θα είναι διπλάσιο του περσινού - Κυβερνητικές πηγές: Το αισθητά μεγαλύτερο από πέρυσι μέρισμα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της εξόδου από την κρίση

«Η ελληνική οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις. Η ανεργία αποκλιμακώνεται, έχοντας σημειώσει συνολικά πτώση 7 μονάδων κατά τα έτη της διακυβέρνησής μας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ορισμένες κοινωνικές ομάδες σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη». είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά ώστε το πρόγραμμα προσαρμογής να αποσυμπιέσει τα χαμηλά στρώματα, να δώσει ανάσα. Κι αυτό που καταφέραμε δεν είναι μόνο τα υψηλά πλεονάσματα, είναι τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις πόρτες για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

720 εκατ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 3,4 εκατ. πολίτες - 315 εκατ. ευρώ στην παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους - 360 εκατ. στη ΔΕΗ, για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Προστατεύσαμε τη λαϊκή κατοικία, θεσπίσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το γεύμα στα σχολεία. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές...

Φέτος είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαθέτουμε το κοινωνικό μέρισμα. Φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσό, παρά την καταστροφολογία. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια πως «φέτος είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαθέτουμε το κοινωνικό μέρισμα. Φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσό. Παρά την καταστροφολογία, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Το μέρισμα θα είναι 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιο σε σχέση με περύσι. Αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό.

Από τα 1,4 δισ. τα 720 εκατ. θα δοθούν με μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκατ. συμπολίτες μας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.
Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.