Αιώνιο μυστήριο: Γιατί τα κουτιά της πίτσας είναι τετράγωνα και όχι στρογγυλά;

2017-10-16

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο σου φέρνουν την πίτσα σε τετράγωνο κουτί παρότι αυτή είναι ολοστρόγγυλη, σωστά; Σίγουρα έχει συμβεί και σε σένα καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν εκφράσει την ίδια απορία.

Στην πραγματικότητα, το αιώνιο αυτό ερώτημα έχει την απάντησή του και μάλιστα μπορεί να εξηγηθεί και από εμάς τους ίδιους, αρκεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει λίγο περισσότερο. Όταν δεν πεινάμε φυσικά, γιατί στη θέα της ζεστής πίτσας, πού καιρός για τέτοια;

Ας σκεφτούμε ότι έρχεται η πίτσα που έχεις παραγγείλει και είναι σε στρογγυλό κουτί. Πώς θα την έβγαζες; Δύσκολα, είναι η απάντηση. Το τετράγωνο κουτί έχει κενό στις γωνίες, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο για εμάς να βγάζουμε τα κομμάτια χωρίς την ταλαιπωρία που θα μας εξασφάλιζε ένα ολοστρόγγυλο κουτί. Επιπλέον, θα υπήρχε πρόβλημα και κατά τη μεταφορά, αν οι κατασκευαστές αποφάσιζαν -για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα για εμάς- να τοποθετήσουν την πίτσα σε ένα μεγαλύτερο στρογγυλό κουτί.

Τότε, το γεύμα μας θα χτυπούσε δεξιά και αριστερά κατά τη μεταφορά του (χωρίς τις γωνίες του τετράγωνου κουτιού να το προστατεύουν) και θα καταλήγαμε να τρώμε... μια μάζα από πίτσα.

Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας λόγος που δεν αφορά στον καταναλωτή, μα στον κατασκευαστή. Αυτός είναι ότι τα στρογγυλά κουτιά απαιτούν περισσότερο χώρο για μεταφορά αλλά για αποθήκευση.

Οι λόγοι λοιπόν που η ολοστρόγγυλη πίτσα σου φτάνει σε σένα σε τετράγωνο κουτί είναι καθαρά τεχνικοί.

Καμιά συνωμοσία λοιπόν. Τώρα ξέρεις τι θα παραγγείλεις το βράδυ...

ladylike.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του