Αιώνιο μυστήριο: Γιατί τα κουτιά της πίτσας είναι τετράγωνα και όχι στρογγυλά;

2017-10-16

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο σου φέρνουν την πίτσα σε τετράγωνο κουτί παρότι αυτή είναι ολοστρόγγυλη, σωστά; Σίγουρα έχει συμβεί και σε σένα καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν εκφράσει την ίδια απορία.

Στην πραγματικότητα, το αιώνιο αυτό ερώτημα έχει την απάντησή του και μάλιστα μπορεί να εξηγηθεί και από εμάς τους ίδιους, αρκεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει λίγο περισσότερο. Όταν δεν πεινάμε φυσικά, γιατί στη θέα της ζεστής πίτσας, πού καιρός για τέτοια;

Ας σκεφτούμε ότι έρχεται η πίτσα που έχεις παραγγείλει και είναι σε στρογγυλό κουτί. Πώς θα την έβγαζες; Δύσκολα, είναι η απάντηση. Το τετράγωνο κουτί έχει κενό στις γωνίες, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο για εμάς να βγάζουμε τα κομμάτια χωρίς την ταλαιπωρία που θα μας εξασφάλιζε ένα ολοστρόγγυλο κουτί. Επιπλέον, θα υπήρχε πρόβλημα και κατά τη μεταφορά, αν οι κατασκευαστές αποφάσιζαν -για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα για εμάς- να τοποθετήσουν την πίτσα σε ένα μεγαλύτερο στρογγυλό κουτί.

Τότε, το γεύμα μας θα χτυπούσε δεξιά και αριστερά κατά τη μεταφορά του (χωρίς τις γωνίες του τετράγωνου κουτιού να το προστατεύουν) και θα καταλήγαμε να τρώμε... μια μάζα από πίτσα.

Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας λόγος που δεν αφορά στον καταναλωτή, μα στον κατασκευαστή. Αυτός είναι ότι τα στρογγυλά κουτιά απαιτούν περισσότερο χώρο για μεταφορά αλλά για αποθήκευση.

Οι λόγοι λοιπόν που η ολοστρόγγυλη πίτσα σου φτάνει σε σένα σε τετράγωνο κουτί είναι καθαρά τεχνικοί.

Καμιά συνωμοσία λοιπόν. Τώρα ξέρεις τι θα παραγγείλεις το βράδυ...

ladylike.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.

Μέσα σε έντονο εθνικό ενθουσιασμό, εορτάστηκε η επέτειος των 140 χρόνων, από την γέννηση του Κυψελιώτη ένδοξου Ναυάρχου - Πυρπολητή και πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Κανάρη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.