Αγ.Παρασκευή: Γ. Σταθόπουλος «Η νίκη στις δημοτικές εκλογές θα είναι δική μας»

2023-09-09

Με κάθε επισημότητα μπήκε στη «μάχη» των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου η δημοτική κίνηση «Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής». Η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο, στην οδό Ελπίδος 7 πριν λίγες μέρες.

«Ο Β. Ζορμπάς πορεύτηκε χωρίς σχέδιο για την πόλη»

Τη βραδιά προλόγισε ο εκδότης, συγγραφέας και δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, τονίζοντας την προσωπική σχέση που έχει με τον Γιάννη Σταθόπουλο. Στη συνέχεια, ο τέως και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους, ανέφερε ότι «η μαζικότητα των εγκαινίων στέλνει μήνυμα ότι η νίκη στις εκλογές είναι δική μας».

Ο ίδιος έκανε έναν σύντομο απολογισμό έργων και παρεμβάσεων της θητείας του, την περίοδο 2014-'19. «Το εκλογικό κλίμα πριν από τέσσερα χρόνια ήταν αντανάκλαση της επιβολής από την κεντρική κομματική σκηνή. Είχαμε την αναγνώριση και εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της «Νίκης» άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης Βασίλη Ζορμπά, σημείο προς σημείο. «Ο δήμαρχος πορεύτηκε αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο για την πόλη», υπογράμμισε.

«Η πόλη θα μας δώσει ξανά εντολή διοίκησης»

Ο Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της «Νίκης». «Πιστεύουμε στην αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, έχουμε ανθρώπους από όλο σχεδόν το δημοκρατικό, πολιτικό φάσμα. Είμαστε ανεξάρτητη και ενωτική κίνηση, χωρίς κομματική γραμμή και χρίσμα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της παράταξης.

Όπως είπε ο ίδιος, «το πρόβλημα της Αγίας Παρασκευής ακούει στο όνομα Βασίλης Ζορμπάς. Αν δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο -που είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε- θα στηρίξουμε όποιον υποψήφιο βρεθεί απέναντι στον δήμαρχο». «Στήριγμα για μας είναι οι πολίτες. Η κοινωνία της Αγίας Παρασκευής θα μας δώσει ξανά εντολή διοίκησης», κατέληξε.

Στη βραδιά παρέστησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νίκης», αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων – φορέων και πολίτες.

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...